Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rapstjärnan Ken Rings julklappstips är helt enkelt bäst idag

Ken Ring har de bästa julklapps-tipsen.
1 av 3

Ken Ring har de bästa julklapps-tipsen.

JANERIK HENRIKSSON / TT

Ken Ring med Zlatan på Fotbollsgalan.
2 av 3

Ken Ring med Zlatan på Fotbollsgalan.

Bertil EnevÂg Ericson / TT

Rapparen Ken Ring.
3 av 3

Rapparen Ken Ring.

JANERIK HENRIKSSON / TT

Nöje | 10/12/2015 10:27

Rapstjärnan Ken Ring delar med sig av sina bästa julklappstips. Önskar sig du – eller någon du känner – det här?

Rapstjärnan Ken Ring har bjudit sina Instagramföljare på en julkalender. Där har han dagligen avhandlat allt han tycker är viktigt att bry sig om – att vara en bra förälder, att ta hand om de äldre, om musik, mode i betongen och om att sluta röka.

Idag har turen kommit till Kens julklappstips – och de är särskilt riktade till de som känner någon som sysslar med musik.

View this post on Instagram

10 Musikinspelning Detta är kanske ett tråkigt och meningslöst inlägg för vissa. Men för några där ute är det viktigt. Och denna tråd kanske förändrar musiken hos någon till något ännu bättre. Många jobbar på sina demos och musik ute i olika små studios. Och alla vet ju hur musik låter "demo" hos dom flesta. Du kanske har en vän eller barn som sitter där och inte riktigt får till det med sin musik. Det viktigaste är signalerna som skickas in i datan. Det görs av ljudkort, michrophone och mic pre amp. Det är egentligen där den stora skillnaden ligger. Spelar ingen roll hur bra data du har eller dyr mic om du har ett billigt ljudkort. Spelar heller ingen roll om mic pre amps inte är bra. Då stryps signalerna kan man säga och ger inte fullt potencial av det du spelar in. Mycket av min musik är också gjord i garderober. Men med bra ljudkort och preamp samt mic. Här är några bra saker som är grymma att önska sig i jul. Eller att ge till någon i ljudklapp. (Där fick jag till det) haha. Ljudkort: Apogee duet. Ett litet ljudkort med få (fast bra) ingångar och preamps. Mic: neumann, allt dom gjort i 3.000kr klassen och uppåt är bra kvalité. Preamp: UA 6107 dyr men riktigt grym preamp Data: alla nyare Mac (under fem år) är ett måste. Men finns billiga begagnade. Program: Logic är det enda tycker jag som är riktigt bra med grymma pluggar. Hörlurar: Shure, dom har en blå och röd prick på sidan. Vet inte betäckningen. Men bra ljud och läcker väldigt lite. Detta är inte dyrare än dom billigare grejerna som erbjuds på marknaden, men jävligt mycket bättre kvalité. Glöm inte att butikerna visar helst det dom tjänar mest vinst på. Så håll er till bra märken som har en bra historia och rykten. Denna tråden ligger mig varmt om hjärtat så om någon har några frågor så ställ dom och jag ska försöka svara allt jag kan. Lycka till alla musiker där ute. Kämpa på och ge aldrig upp. Har ni det i er så lossnar det tillslut! Må bäst... Dagens låt: Nate Dogg - Music and me https://open.spotify.com/track/2212oBX0YELcs0sr6DqGer Den 13e dec droppar "Flyktingvägen" Den 24e dec droppar jag också en låt som vanligt. Det blir min traditonella julklapp och i år heter den "Två Vägar"

A post shared by Ken Ring (@realkenring) on

Önskar du dig ett ljudkort i jul?