Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gina Dirawi har livvakt: "Jag kollar extra när en vit man går förbi"

Efter alla hot har nu Gina Dirawi livvakt. – Jag har aldrig förut känt när jag gått ut att nån rasist skulle överfalla mig, förrän nu, säger Gina till Aftonbladet.

Programledaren Gina Dirawi.

Gina kommer leda årets Melodifestival.

Gina Dirawi på Elle-galan i fredags tillsammans med Rebecca Stella.

Programledaren Gina Dirawi har utsatts för hot och tvingas nu ha livvakt under Melodifestivalen. För Aftonbladet berättar Gina att hon hade livvakt redan under "Musikhjälpen".

– Det har varit skitbra att ha nån där hela tiden. De har varit jätttebra på att se till att jag ska känna mig trygg även om jag typ ”det spelar ingen roll”, så säger de ”jo, det spelar roll”. Det är skönt, säger hon till Aftonbladet.

För Aftonbladet berättar hon om hotbilden mot henne – och hur det eskalerade efter att hon gjorde prestigeuppdraget att vara julvärd.

"Kollade lite extra när en vit man gick förbi mig"

– Med julvärdskapet så var det första gången i mitt liv då jag gick ute på gatan och när typ en vit man gick förbi mig så kollade jag lite extra, jag typ aktade mig. Bara för att det var så mycket. Det var mycket positivt också, men det blev så konstig nivå av det bara, hur hela klimatet ser ut i Sverige i dag, att det har förändrats. Jag har aldrig, aldrig förut känt när jag gått ut att nån rasist skulle överfalla mig, förrän nu, att jag har börjat kolla lite extra, säger hon till Aftonbladet.

Mer:

Varför blir ni män så kränkta? Snälla hjälp mig att förstå.