Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bloggaren fick åka ambulans till akuten: Tungan svullnade upp och blev stenhård

- 14/04/2016, 10:55
Bloggerskan Isabelle Strömberg fick föras akut till sjukhus.
1 av 4

Bloggerskan Isabelle Strömberg fick föras akut till sjukhus.

Isabelle drabbades av en allergisk reaktion.
2 av 4

Isabelle drabbades av en allergisk reaktion.

Hon har nu fått remiss för en ordentlig utredning.
3 av 4

Hon har nu fått remiss för en ordentlig utredning.

Isabelle Strömberg.
4 av 4

Isabelle Strömberg.

Bloggerskan Isabella Strömberg fick svårt att andas och kunde inte prata.

Det var under måndagen som bloggerskan Isabelle Strömberg hade en mysig middag hemma med sin bror. Men kvällen slutade med att hon fick åka akut till sjukhus. I sin blogg skriver hon om hur hon efter middagen började känna av en allergisk reaktion.

– Pang bom på några minuter har jag svullnat upp i hela ansiktet, blivit knallröd över hela kroppen och det börjar ploppa fram massa utslag. Jag börjar få panik och känner bara att faaaan vad jag inte pallar detta igen. Så jag skyndar mej att ta mina mediciner, dock hjälper det inte mycket och jag börjar få svårt att andas och tungan sväller upp och blir stenhård så jag inte kan prata, skriver hon.

Isabelles bror Jimmy fick ringa ambulans som snabbt var på plats, och de högg Isabelle med en adrenalinspruta. Isabelle fick sedan behandling på Södersjukhuset i Stockholm.

Vad den allergiska reaktionen berodde på vet ännu inte Isabelle.

– Det kom verkligen från ingenstans här hemma i lägenheten? Jättekonstigt. Men nu ska jag få en remiss till sjukhusets allergimottagning för att göra en ordentlig utredning så man kanske kan få lite mer klarhet i vad jag reagerar så starkt på. Det är omöjligt att det kan vara något som vi käkade, då alla ingredienser är sånt jag käkar dagligen typ, skriver hon i sin blogg