Nyheter24:s Quetzala Blanco förstår inte varför folk är så förtjusta i Jockiboi och hans bröder.
1 av 2
Nyheter24:s Quetzala Blanco förstår inte varför folk är så förtjusta i Jockiboi och hans bröder.
Jockibois bröder syns ofta i Jocke och Jonnas klipp.
2 av 2
Jockibois bröder syns ofta i Jocke och Jonnas klipp.

Quetzala Blanco: Jag fattar inte varför folk vill se Jockibois humorklipp med två rasister

Jockibois bröder Christofer och Jakob Berg gör succé på Youtube – men skrattet fastnar i halsen när vi påminns om att de är rasister.


Ingen kan ha missat vem Jockiboi är. Han har över en halv miljoner prenumeranter på Youtube, och han har även en kanal tillsammans med sin fru Jonna.

Deras videos är otroligt populära och folk älskar att se när dom äter typ äckliga godisar eller prankar varandra.

Jockiboi och Jonna har dessutom precis haft premiär för sitt nya program "Jockiboi och Jonna" på Viafree.

Jag är verkligen inte målgruppen men jag har ett stort problem med Jockibois framfart. Det här är alltså en snubbe som tycker att "vissa kvinnor anmäler våldtäkt för att få uppmärksamhet".

Det här är också en snubbe som "personligen gillar Jimmie Åkesson". I våras gästade Jockiboi podcasten "Nemo möter en vän". Så här lät det gå:

– Jag gillar...Alltså nu kommer jag säkert bli jättehatad men jag personligen gillar Jimmie Åkesson. Jag gillar hans sätt att snacka alltså...Jag tycker att han är en duktig politiker utan tvekan. Och i debatter...han krossar ju alla, det är helt sjukt, sa Jockiboi då.

Det finns många nötter där ute som gillar Jimmie Åkesson och "hans sätt att snacka". Jag vet inte om dumhet är ett familjedrag här eller vad problemet är.

För några andra som också gillar Jimmie är Jockibois bröder Christofer och Jakob. De har synts i flera av Jockiboi och Jonnas videos på deras Youtube-kanal.

De är därmed offentliga personer och de har själva valt att synas i rampljuset. Christofer och Jakob har dessutom en egen Youtube-kanal. Där har de alltså över 37 000 prenumeranter.

37 000 människor som tycker att dom är skitroliga och coola och gud vet vad.

Jockiboi med sina bröder och sin fru Jonna.

De här brorsorna gick nyligen loss på Facebook. De delade och kommenterade ett klipp från den främlingsfientliga sidan Politiskt inkorrekt.

Christofer och Jakob kallade människor med utländsk bakgrund för "skadedjur" och drog något slags skämt om att det var tur att bananjätten Chiquita inte var på plats för då hade ju alla bananer tagit "tvärslut".

Jag är seriöst mållös. Det är så bottenlöst äckligt skrivet och i min bok är det rakt av Christofer och Jakob som är skadedjur.

Faksimil: Svenska Youtubers. Bilden är pixlad av Nyheter24.

Det är rasistiskt, vidrigt och jag kan inte för något i världen förstå hur folk kan vilja se så kallade "humorklipp" med två rassar?

Jo just det, det finns även ett klipp där en av Jockibois brorsor säger att brudar som inte hänger med hem från krogen förtjänar att slängas i en baklucka på en bil.



Att TV3 tycker att det är bra idé att ge dom här människorna utrymme övergår mitt förstånd. Även fast brorsorna inte syns i Jocke och Jonnas show på Viafree så lämnar det en rejält bitter eftersmak.

Absolut, allt Jockiboi och Jonna tar i blir en omedelbar succé och de har hundratusentals fans men det är f*n ingen ursäkt.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!