Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jessica Almenäs: "Man kan vara feminist OCH smal"

- 21/04/2017, 10:57

Stella Pictures. Bilden är ett montage.

TV4-profilen Jessica Almenäs har hamnat i en viktdebatt med Natashja "Lady Dahmer" Blomberg.

Det är på sin Instagram som TV-profilen Jessica Almenäs, 41, sätter ner foten mot den så kallade "ohälsohetsen".

Jessica är trött på att bli shamead för att hon tränar och tar hand om sin kropp. Hon undrar även om det bara är okej att visa sin kropp på sociala medier om man inte ser ut som "normen".

"Hör och häpna, man kan faktiskt vara feminist OCH vältränad och/eller smal", skriver hon bland annat på sin Instagram.

View this post on Instagram

Läs det här inlägget av @activewithida 👊🏻 Håller med om varenda ord. Nu får det vara nog med "ohälsohetsen". Lägg ner shameandet av oss som tränar och tar hand om våra kroppar (nej, inte för MÄNS skull! För att vi älskar att röra på oss! För vår egen skull! För att leva längre, orka, vara friska!). Är det bara okej att visa sin kropp om den INTE ser ut som den så kallade "normen"? Gäller bara det så kallade "systerskapet" åt ett håll? För kvinnor som tränar/är smala/vill komma i form efter en graviditet är det visst fritt fram att hoppa på och hänga ut och anklaga för att vara hälsohetsande, skuldbeläggande, dåliga förebilder osv.. Och hör och häpna, man kan faktiskt vara feminist OCH vältränad och/eller smal. Pratar mer om detta i @traningspodden som kommer ut imorgon. Tjo! #hälsohets #ohälsohets #systerskap #feminism #träningsfeminism

A post shared by JESSICA ALMENÄS (@jessicaalmenas) on

Bloggaren Natashja "Lady Dahmer" Blomberg riktar nu kritik mot Jessicas inlägg. Hon tycker inte någon ska shameas för att de tränar eller bantar – däremot ifrågasätter hon om det måste ske öppet på sociala medier.

"Jag tycker att det är viktigt att vi pratar om vad vi vill förmedla och på vilket sätt vi påverkar varandra och framförallt påverkar unga tjejer. Jag har tjejer som är så unga som tretton som följer mig och jag gissar att Jessica och många andra har detsamma", skriver Natashja i sin blogg.


Hon skriver även om den dystra verkligheten för många unga tjejer:

"I en tid då varannan gymnasietjej bantar med extrema metoder, var femte sjuåring tycker att hon är för tjock och kvinnor generellt är så missnöjda med sina kroppar att de avstår från att bada, ha sex, njuta av livet – ja, då tycker jag att det är anmärkningsvärt att många vägrar fundera på om ni har något ansvar i detta", skriver hon i sitt inlägg.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!