Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

TV-parets fina insats – har samlat ihop en halv miljon kronor

Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari har samlat ihop en halv miljon kronor.
1 av 1

Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari har samlat ihop en halv miljon kronor.

https://www.instagram.com/kallewahlstrom/

Nöje | 26/09/2017 11:29

TV-profilerna Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari har samlat in en halv miljon kronor till flyktingarna på Lesbos.

TV-paret Kalle Zackari Wahlström, 36, och hustrun Brita Zackari, 35, befinner sig i skrivande stund i Lesbos. På Instagram skrev Kalle under måndagen ett hjärtskärande inlägg om flyktingarnas situation på den grekiska ön.

Kalle beskriver hur tårarna rinner och hur hans hjärta är krossat efter att ha bevittnat krisen på Lesbos.

"Det går inte att förstå. Hemma har fokus flyttats men varje dag kommer nya människor, med nya historier till Lesbos. Undernärda barn med ärr av splitter och krig. Ensamma människor med ögon där hoppet sakta falnar. Fast i nåtslags medmänsklighetens limbo. En väntan utan slut", skriver han bland annat.

Vintern närmar sig med stormsteg och i inlägget skriver Kalle att det kommer att behövas skor, sovsäckar och barnvagnar.

På Lesbos har Kalle träffat Eva, en kvinna som har befunnit sig på Lesbos i två år och som använder sina egna sparade pengar för att hjälpa människor i nöd.

På Instagram ber Kalle sina följare att swisha Eva, och sedan igår har det kommit in en halv miljon kronor!

View this post on Instagram

Fan hur ska livet nånsin bli detsamma igen. Tårarna bara rinner. Mitt hjärta är krossat av att hälsa på i det parallella universum som är flyktingarnas verklighet. Ni fattar inte vad dom går igenom. Det går inte att förstå. Hemma har fokus flyttats men varje dag kommer nya människor, med nya historier till Lesbos. Undernärda barn med ärr av splitter och krig. Ensamma människor med ögon där hoppet sakta falnar. Fast i nåtslags medmänsklighetens limbo. En väntan utan slut. Allt dom vet är att vintern snart kommer och att det behövs framförallt skor, sovsäckar och barnvagnar. Swisha direkt till Eva, som står här bredvid mig, nu med en gång. Swisha det du kan, hur lite eller hur mycket det än är. Eva var varit här i snart två år. Hon tillhör ingen organisation utan har använt egna sparade pengar för att hjälpa människor här sen den hemska hösten 2015. Hon ser till att pengarna kommer till användning där dom behövs som mest. Lovar. 0704-892918. Skriv vad du helst vill att pengarna går till (du får skriva godis till barn eller välling eller blöjor eller mjölk eller vitaminer till gravida tex). Gör det nu, på riktigt, för vi är här och jag lovar att det finns folk här som behöver dom där pengarna så satans mycket. Asså dom är riktiga människor, som du och jag, i en vidrig situation. Vi åker och köper grejer redan imorgon bitti. Förlåt att jag skrev så långt men jag har så mycket känslor. Swishar du över 1000 får du skriva en arg kommentar om att jag röker.

A post shared by Kalle Zackari Wahlström (@kallewahlstrom) on

Under tisdagsmorgonen visade Kalle en bild på vad han kallar "världens längsta kvitto" och där skriver han vad de har handlat för alla pengarna.

"Eva gråter av glädje och kan inte sluta prata om alla möjligheter det här ger. Alla liv det här kommer att förändra. Nu ska vi till Apoteket. Vi återkommer. Tack igen ❤❤❤", skriver Kalle på Instagram. 

Både Brita och Kalles inlägg har fått hundratals värmande kommentarer från följarna och deras tilltag hyllas i kommentarsfältet, och på Instagram Stories uppdaterar de vad pengarna går till.

Vill du swisha Eva så gör du det på nummer 0704-892918.