Ray Liotta under en filmpremiär 2021. Arkivbild.
Ray Liotta under en filmpremiär 2021. Arkivbild. - Foto: TT

"Maffiabröder"-stjärnan Ray Liotta död

Skådespelaren Ray Liotta är död, uppger hans agent för Variety. Han blev 67 år gammal.


Ray Liotta rapporteras ha varit i Dominikanska republiken då han avled i sömnen. Han var där för att spela in en film.

Liotta var med i en lång rad filmer och tv-serier under sin karriär, men var kanske främst känd för rollen som gangstern Henry Hill i Martin Scorseses "Maffiabröder" från 1990. Filmen blev flerfaldigt Oscarsnominerad och gjorde den hyllade huvudrollsinnehavaren Liotta till stjärna i Hollywood.

"Förkrossad"

"Jag är förkrossad över att höra nyheterna om min Ray", skriver skådespelaren Lorraine Bracco, Oscarsnominerad för sin roll som Henry Hills fru Karen i "Maffiabröder", på Twitter och fortsätter:

"Folk frågar alltid vad som var det bästa med att spela in den filmen. Mitt svar har alltid varit samma... Ray Liotta".

Han gjorde även minnesvärda roller i basebollfilmen "Drömmarnas fält" från 1989 och i den stjärntäta polisfilmen Cop Land från 1997.

Föddes i Newark

New Jersey-sonen Liotta föddes i Newark 1954, men lämnades som spädbarn till ett barnhem av sina föräldrar. När han var sex månader gammal adopterades han av familjen han sedan växte upp i.

Efter att ha flyttat till New York blev han bartender, innan han fick sin första roll i en såpopera i slutet av 1970-talet. I början av 1980-talet jobbade han främst som tv-skådis, fram till att han 1986 slog igenom i filmen "I vildaste laget". En rollprestation som resulterade i en Golden Globe-nominering för bästa biroll.

Liotta jobbade kontinuerligt genom åren och spelade ofta struliga karaktärer med stor nerv. 2019 var han med i prisbelönta skilsmässodramat "Marriage story" som den hårdföre advokaten Jay Marotta.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.

Här är Beyoncés väg till countryn

idag 05:58
På fredag släpps "Cowboy Carter" – Beyoncés första renodlade countryskiva. Här är hennes väg till musikgenren vars utövare först ville stöta bort henne.

Lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” till salu – se bilderna inifrån

igår 23:32
Ausra och Patrik Drivstedts lyxvilla från SVT:s ”Husdrömmar” ligger just nu ute tillförsäljning på Hemnet. Se bilderna inifrån lyxvillan på Värmdö här.