Inspelningenplatsen för 'Rust' på Bonanza Creek Ranch i Santa Fe. En ny FBI-rapport hävdar att Alec Baldwin måste ha kramat avtryckaren på vapnet som dödade filmfotografen Halyna Hutchins. Arkivbild.
Inspelningenplatsen för 'Rust' på Bonanza Creek Ranch i Santa Fe. En ny FBI-rapport hävdar att Alec Baldwin måste ha kramat avtryckaren på vapnet som dödade filmfotografen Halyna Hutchins. Arkivbild. - Foto: TT

Rapport: Baldwin måste ha avfyrat revolvern

En ny FBI-rapport från inspelningen till filmen "Rust" ser ut att motbevisa skådespelaren Alex Baldwins påståenden om att vapnet avfyrats utan att han kramade avtryckaren. Det skriver Deadline.


Det var i oktober förra året som Baldwin avlossade ett skott som dödade filmfotografen Halyna Hutchins och skadade regissören Joel Souza. Skjutningen ägde rum under inspelningen av lågbudgetvästern "Rust" i New Mexico, där Baldwin även agerade producent.

Av oklar anledning hade skarp ammunition i stället för lösa skott hamnat i loppet till den Colt-pistol som Baldwin repeterade en scen med.

Nu har FBI:s undersökning fastställt att revolvern som användes, en Colt .45, "inte skulle kunnat avfyras utan att avtryckaren kramades".

Rapporten går emot Baldwins påståenden som i en intervju med ABC hävdat att "avtryckaren kramades aldrig, jag kramade inte avtryckaren".

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!