R'n'b-sångaren R Kelly har tidigare dömts för flera sexuella övergrepp. Arkivbild.
R'n'b-sångaren R Kelly har tidigare dömts för flera sexuella övergrepp. Arkivbild. - Foto: TT

Åtal mot R Kelly läggs ner

En åklagare i Chicago lägger ner åtalet mot r'n'b-sångaren R Kelly om sexuella övergrepp. Beslutet kommer dagen innan han skulle höras i ärendet.


Den 56-årige sångaren har redan dömts för en rad brott i olika domstolar – vilket garanterar att han kommer sitta inlåst i flera decennier.

Åklagaren Kim Foxx medger att beslutet "kan vara en besvikelse" för de kvinnor som trätt fram för att anklaga R Kelly för brott. De tio aktuella anklagelserna handlar om att han skulle ha begått sexuella övergrepp på fyra personer – varav tre minderåriga. Kelly riskerade tre till sju års fängelse för varje åtalspunkt, enligt NBC News.

— Förmodligen kommer herr Kelly aldrig att lämna fängelset. Även om vi inte går vidare med de här fallen tror vi att rättvisa har skipats, säger Foxx.

Kostnaderna samt myndighetens "begränsade resurser och tid i rätten" var faktorer som bidrog till att åtalet lades ner, enligt NBC News som uppger att åklagarmyndigheten ser de fyra kvinnornas berättelser som trovärdiga.

R Kelly har bland annat dömts för barnpornografibrott och grooming. 2021 fälldes han på nio åtalspunkter i ett mål i en federal domstol i New York. Straffet fastställdes i juni i fjol till 30 års fängelse.

Åklagaren Kim Foxx i Chicago lägger ner åtalet mot R Kelly trots att brottsoffrens berättelser är trovärdiga.
TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

1 timme sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .