Mest lästa

Handelsbankens uppmaning till kunderna: ”Rädda pengarna”

Populära varorna försvinner från butikshyllorna – här är anledningen

Allt fler kunder reagerar på att välkända varor försvinner från butikshyllorna på bland annat Willys. Nu berättar Johanna Eurén, kommunikationschef på Willys varför vissa varor plockas bort ur sortimentet.

Nya lagen många husägare missat – kan ge 3 000 kronor i böter

Den 1 januari trädde en ny lag i kraft som berör de allra flesta med trädgård eller tomt. Men få har koll på vad som gäller – och under våren har de nya bestämmelserna väckt frågor.

Tittarnas ilska mot SVT:s Go'kväll: ”Har slutat titta”

I nästan 30 år har svenska folket bänkat sig framför tv:n för att titta på SVT:s Go'kväll. Men en sak i programmet uppskattas inte av tittarna.

Hemtex-butik går i konkurs – trots ökad omsättning: "Kämpat länge"

Hemtex är en omtyckt inredningskedja med över 140 butiker runt om i Norden. Nu har en av de svenska butikerna ansökt om konkurs. Samtidigt som försäljningen för kedjan ökat under första kvartalet 2024.

Rusning till Ica och Hemköp – här är produkten som lockar

En genre av produkter fortsätter locka trots höjda priser och inflation. En Ica-butik och en Hemlöp-butik vittnar om köpsugna kunder.

Hård kritik mot Postnord: ”Dyrare och mycket sämre”

Stressad på jobbet? Då kan du behöva byta arbete

Är du stressad över att gå till jobbet? Fackförbundet Unionen har i ett mejl till alla medlemmar informerat om varningstecken du bör ha koll på. Dessutom vilka signaler som indikerar att arbetsplatsen är stressfri.

Kritiken mot vårbudgeten: Inte en enda krona till hushållen

Som högsta prioritet säger finansministern Elisabeth Svantesson (M) att regeringen ska "stötta hushåll och välfärd". Men i vårbudgeten syns det inte. – Förlorarna, det är de som jobbar. Det har inte blivit några skattejusteringar eller liknande för arbetande, säger Sharon Lavie, privatekonom på Lendo.

Jan Emanuels miljonbolag – så mycket pengar tjänar han

Dryckerna som ökade mest i försäljning hos Systembolaget 2023

Varje år omsätter Systembolaget flera miljarder i försäljning. Under 2023 stack en produktkategori ut mer än andra när det kommer till populäritet hos kunderna.

Så kan majbrasan hotas av nya lagen – risk för böter

En ny bestämmelse trädde i kraft vid årskiftet. Det är nu olagligt att elda på sin tomt, vilket kan göra det svårt att arrangera privata majbrasor. Det finns dock ett sätt att komma runt det.

Nya lagen många husägare missat – kan ge 3 000 kronor i böter

Ica-butik ger bort gratis varor – varje vecka

I ekonomiskt kärva tider har en Ica-butik i Mellansverige valt att belöna sina stammisar. De ger bort en gratis vara varje vecka till en av sina kunder. – De är jätteglada, säger butiksbiträdet Linnéa till Nyheter24.

Förändringen på Leos lekland – så påverkas kunderna

Leos Lekland byter design, inredning och hemsida. Nyheter24 har pratat med Gabriel Bergqvist, Marknadschef på Leos Lekland, som berättar hur förändringarna påverkar kunderna.

De godaste nyheterna på länge för svensk ekonomi

Fettklump på 40 ton i avloppet – fick huggas bort av dykare

En fettklump på 40 ton upptäcktes i Norrköpings avloppssystem. För att få bort fettproppen behövde dykare spendera dagar i avloppsrören.

Här gör stjärnan comeback i Ica-reklamen

Iphone-användare varnas: "Du är måltavla"

Iphone-användare i totalt 92 länder har fått en varning från Apple. "Denna attack är troligen riktad mot dig specifikt på grund av vem du är eller vad du gör", går att läsa i meddelandet.

Kommunen frias efter femåriga John Walters död – föräldrarna får inget skadestånd

Tingsrätten friar Falu kommun i det uppmärksammade fallet där en femårig pojke rymde från ett HVB-hem och drunknade. Rätten avslår därmed föräldrarnas krav på skadestånd.

Nu kan du söka hjälp hos 1177 – om du har klimatångest

Varje år tar 1177 emot miljontals samtal från oroliga, sjuka eller skadade medborgare. Nu har de lagt till ytterligare en typ av rådgivning för att förbättra psykisk hälsa.

Hårda kritiken mot Riksbanken: "Kan fälla hela ekonomin"

Fredagens inflationsbesked är goda nyheter för svensk ekonomi. Börsen rusar och priset på vissa varor sjunker faktiskt. Att nu inte sänka styrräntan så snart som möjligt vore ett kardinalfel, tycker privatekonom Felicia Schön på nätbanken Avanza.

Ditt snus kan bli billigare – det här gäller

Regeringen går nu vidare med förslaget om sänkt skatt på tobakssnus, men hur mycket billigare kan det egentligen bli?