Tullen i “Gränsbevakarna Sverige” stoppar ett par med en stor mängd alkohol.
Tullen i “Gränsbevakarna Sverige” stoppar ett par med en stor mängd alkohol. - Foto: "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5/discovery+

Här stoppar tullen par med 4 800 burkar öl – skulle ha fest

Vid Öresundsbron stoppar tullen i “Gränsbevakarna Sverige” ett par som har en stor mängd alkohol med sig. Paret uppger att de ska ha en fest med 100 gäster, trots att det på släpet ligger hela 200 flak med öl.


I “Gränsbevakarna Sverige” på Kanal 5 fattar Niklas, gruppchef på Tullverket, och hans kollegor misstanke kring en skåpbil med släp vid Öresundsbron. Detta när paret ger aningen otydlig information om hur mycket alkohol de har köpt. 

Niklas ifrågasätter mannen kring mängden alkohol. "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5/discovery+

Tullen i "Gränsbevakarna Sverige" stoppar par med 200 flak öl 

Mannen uppger att de har handlat två flak öl, medan kvinnan i passagerarsätet säger att det rör sig om 200 ölflak. 200 ölflak innebär i så fall att paret har med sig svindlande 4 800 ölburkar. 

– Kvinnan uppger att hon ska ha en fest, och det är 100 bjudna. Men 200 flak öl blir mycket öl per person, förklarar Niklas. 

På släpet låg 200 flak öl. "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5/discovery+

Det är inte olagligt att föra in mer än 110 liter öl, om man kan bevisa att det är för privat bruk, genom exempelvis uppvisning av inbjudan eller lokalbokning. Mannen uppger att festen ska hållas “på hans verkstad”, men kan däremot inte visa upp några inbjudningar. 

– Du har bjudit hundra pers genom att prata med varje individ och bjuda in dem, inte skickat någon inbjudan eller någonting?, ifrågasätter Niklas och får ett jakande svar. 

Parets förklaring bedömdes inte trovärdig. "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5/discovery+

Stoppades med 200 flak öl: "Vi är duktiga på att dricka"

Mannen står på sig, och menar att mängden alkohol stämmer överens med antalet bjudna, då han menar att det kommer minst 100 personer på festen. 

– Vi är duktiga på att dricka. Jag tror inte att du varit på hojfest någon gång, säger mannen till Niklas. 

Tullen anser inte parets förklaring trovärdig, då två flak öl per person inte är en rimlig mängd att förtära. Det är en så stor mängd alkohol och ingen rimlig förklaring, Niklas misstänker därför paret för smuggling. 

“Gränsbevakarna Sverige” sänds på discovery+ och Kanal 5. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!