"På Spåret"-aktuella Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl.
"På Spåret"-aktuella Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Allt om Marie Agerhäll i På Spåret: Barn, "Dips" och Jesper Rönndahl

Marie Agerhäll, 40, är högaktuell som en av de tävlande i SVT:s långkörare På Spåret 2023/2024. Men hur bra koll har du egentligen på skådespelaren? Nyheter24 reder ut allt om Marie Agerhäll: utbildningen, familjen och karriären.


Marie Agerhäll ålder – hur gammal är hon?

Manusförfattaren, regissören och skådespelaren Marie Agerhäll, föddes den 4 november 1982, vilket innebär att hon fyller 42 under 2024.

Marie Agerhäll utbildning – vad har hon pluggat?

Marie Agerhäll har tidigare studerat journalistik på Södertörns högskola.

Har Marie Agerhäll gjort "Dips"?

Kanske känner du igen Agerhäll från succéserien "Dips" som är hennes "jättebaby", vilket Expressen Kultur tidigare skrivit om. Serien har Marie Agerhäll skrivit och sålt in till SVT. Hon har både producerat, castat, regisserat och har en ledande huvudroll i humorserien. 

– Det är ju en lågbudgetproduktion. Då är så mycket tillåtet och det är inte så harigt. Man kan satsa. Vi lade ut det på julafton, sedan verkar folk ha bingat eller suttit på toaletten och haft tråkigt. Och tittat. Och sen har det spridit sig mest word by mouth. Det är svinkul att folk skrattar åt det jag har skrattat åt. Det där är ju jättenervöst, har Marie Agerhäll sagt i en intervju med tidningen.

Allt om Lena Nordlund i På Spåret: Make, familj och utbildning

Marie Agerhäll make – är hon gift med Jesper Rönndahl? 

Marie Agerhäll gifte sig 2017 med komikern och programledaren Jesper Rönndahl som du säkert känner igen från till exempel "Svenska Nyheter", komedishowen "Senaste nytt" och "Vem mördade skolan?".

Rönndahl är även ett välbekant ansikte "På Spåret", som han tävlat i fyra gånger, varav två av dessa gånger har lett till storvinst med kompanjonen Elisabeth Höglund, 78.

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Har Marie Agerhäll barn?

När Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl gifte sig 2017 hade de redan en tvåårig son och sommaren 2021 slog bebislyckan till igen. Paret har med andra ord två barn.

Allt om Niklas Källner i På spåret: Fru, familj och längd

Tävlar Marie Agerhäll i På Spåret 2023/2024?

Marie Agerhäll tävlar i På Spåret 2023/2024 tillsammans med komikern Fritte Fritzson. Duon var även med i förra säsongen och vann faktiskt hela tävlingen. 

Andra som tävlar i årets säsong är till exempel Gry ForssellJonas RhodinerHector Apelgren, Christopher Garplind och Niklas Källner

På Spåret 2023-2024: Deltagare, grupper och datum för finalen

Har Marie Agerhäll Instagram?

På Instagram heter Marie Agerhäll @marieagerhall.

/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.