Nyheter24 har rotat fram de mest udda ingredienserna du kan tänka dig som öl har tillverkats på
Nyheter24 har rotat fram de mest udda ingredienserna du kan tänka dig som öl har tillverkats på - Foto: Claudio Bresciani / TT, Kirsty Wigglesworth & Pexels

5 sjuka grejer du kan göra öl på – vill du testa?

Att ta en kall öl efter jobbet är inte helt ovanligt. Men man dricker för det mesta det som man själv tycker är gott. Nyheter24 har nu rotat fram fem oerhört udda och märkliga ingredienser du bevisligen kan brygga öl på.


När helgen smyger sig på är det inte helt ovanligt att en kall öl är något som många avnjuter för att fira in några dagars ledighet. Vanligtvis dricker vi något som vi tycker är gott. 

Men ibland är vi kanske på humöret att vilja testa något nytt. 

Nyheter24 har därför rotat igenom internet efter fem ytterst ovanliga och udda ölsorter som bryggts på de mest märkliga ingredienserna. 

6 glutenfria ölsorter under 30 kronor du måste prova

Rocky Mountain Oyster Stout

Bryggeriet Wynkoop från USA är ett mikrobryggeri som gör diverse olika ölsorter. Men en sort i deras sortiment sticker ut aningen mer än de andra, nämligen Rocky Mountain Oyster Stout. De har nämligen valt att brygga en öl på tjurtestiklar...

Porterhouse Oyster Stout

Irländare är kända för sin mörka öl och whisky. Men det lilla bryggeriet Porterhouse Brew Company från Dublin har gjort sig ett namn även för hur de gör en av sina mörka öl. 

De har nämligen fått för sig att sätta extra sälta på smaken genom att brygga drycken tillsammans med ostron. Passande nog har de döpt den till Porterhouse Oyster Stout.

Mamma Mia! Pizza Beer

För många är pizza och en kall öl synonymt med varandra. Men hur blir det när man väljer att ta just den kombinationen ett steg längre?

Ja, då får man just vad det låter som – en öl som smakar pizza. Mamma Mia! Pizza Beer är bryggd på på oregano, basilika, tomater och vitlök för att få smaklökarna att hoppa på första bästa flyg till Italien.

Så, vill du kombinera öl och pizza - då vet du att Mamma Mia! Pizza Beer är något för dig.

 

Saturday Morning (The Lucky Charms Beer)

I Virginia i USA ligger det lilla mikrobryggeriet Smartmouth Brewing. Där har man tagit ölbryggandet ett steg längre genom att göra en IPA (india pale ale) på 6,6% som kokats tillsammans med marshmallows. 

Så om du vaknar upp en lördagsmorgon och är sugen på något riktigt sött, då är Saturday Morning (The Lucky Charms Beer) något för dig.

Barkborreölen Lagnöl

På ett mindre bryggeri i Söderköping har man valt att göra något åt faktumet att granbarkborrar är ett problem för skogsägare då de förstör träden. 

Nanobryggeriet på Sankt Annagården brygger därför öl på insekten, något NT tidigare rapporterat om. 

Ölet med sjuka ingrediensen – innehåller insekter

Den udda ingrediensen är alltså den här lilla krabaten, granbarkborren. Foto: Rick Bowmer


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!