Här listar vi Stockholms fem bästa badplatser
Här listar vi Stockholms fem bästa badplatser - Foto: Claudio Bresciani /Jessica Gow/TT

Stockholms 5 bästa badplatser – en guide för sommaren

Stockholm har många fina badplatser att erbjuda, men vilka är de absolut bästa? Här presenterar vi en lista med fem av Stockholms mest populära och bästa badplatser som du inte får missa i sommar.


Stockholms fem bästa badplatser:

1. Långholmens klippbad

Belägen på en liten ö i Mälaren, erbjuder Långholmens klippbad ett härligt avslappnat bad i natursköna omgivningar. Här kan du bada från klipporna eller sola på gräsmattan. En stor fördel med denna badplats är dess lättillgänglighet, endast en kort promenad från tunnelbanan.

2. Smedsuddsbadet

Smedsuddsbadet, på Kungsholmen, är en populär badplats med en härlig sandstrand, gräsmattor och plats för både lek och avkoppling. Här kan du ta en simtur eller koppla av på stranden med en picknick i solen. Det finns också en kiosk och toaletter på platsen.

3. Flatenbadet

En av de största badplatserna i Stockholm, Flatenbadet, ligger i södra Stockholm och är känd för sina klara vatten och sandstränder. Med en omfattande utrustning för vattenaktiviteter som kajaker, kanoter och paddleboards, är det här platsen för dig som vill ha en aktiv dag vid vattnet.

4. Fredhällsbadet

Beläget på Kungsholmen, är Fredhällsbadet en mysig badplats med en blandning av klippor och sandstrand. Det är en populär plats för både barnfamiljer och vuxna som vill ta ett dopp i vattnet. Det finns också en lekplats, toaletter och en kiosk på platsen.

5. Tanto strandbad

Tanto strandbad ligger i årstaviken, söder om Stockholm och har en vacker utsikt över staden. Med en lång sandstrand, klippor och gräsmattor, finns det gott om plats för bad, solning och lek. Det finns också en kiosk och toaletter på platsen.

Sammanfattningsvis finns det många fantastiska badplatser i Stockholm. Oavsett om du vill ha en avslappnad och naturskön plats eller en plats för aktiviteter och vattensporter, så finns det något för alla.

Så packa din badkläder, ta med dig en picknick och njut av Stockholms fantastiska badplatser i sommar!

/
Bad
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter

Ericsson slår vinstförväntningarna med råge

Det blev ett rejält fall i försäljningen för telekomtillverkaren Ericsson i första kvartalet. Men lönsamhet och vinst lyfter betydligt mycket mer än väntat, visar en delårsrapport.

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent i mars, jämfört med samma månad 2023.

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

1 timme sedan
Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

1 timme sedan
Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

2 timmar sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.