Det finns många vackra badplatser i Skåne, här är de fem bästa
Det finns många vackra badplatser i Skåne, här är de fem bästa - Foto: Andreas Hillergren/Pedersen Terje/TT

Skånes 5 bästa badplatser – en guide för sommaren

Upptäck Skånes fem bästa badplatser för en oförglömlig semester. Från Ribban i Malmö till Råbocka i Ängelholm. De fem stränderna erbjuder unika kombinationer av sol, sand och naturskönhet. Skånes kust väntar på dig!


Skånes fem bästa badplatser:

1. Ribersborgsstranden

Malmö Ribersborgsstranden, även känd som "Ribban", är en av de mest populära badplatserna i Skåne. Belägen bara en kort promenad från centrala Malmö, erbjuder den en underbar kombination av stad och strandliv. Ribban har en lång sandstrand som är perfekt för solbad, picknick och avkoppling. Här finns även möjligheter för fotboll på stranden, och ett välkänt kallbadhus för året-runt-dopp.

2. Sandhammarens strand

Sandhammarens strand är en av Sveriges bästa och mest kända sandstränder. Den ligger på Österlens vackra kust och är känd för sina fina sanddyner och kristallklara vatten. Här kan du njuta av sol och bad i en naturskön miljö. Stranden är lång och bred, vilket gör den idealisk för promenader, lek och avkoppling. Förutom sol och bad finns det även möjlighet att vandra i närliggande naturreservat.

3. Skanörs havsbad

Falsterbonäset Skanörs havsbad är en familjevänlig och populär badplats som ligger vid Falsterbonäset. Stranden är känd för sin mjuka sand och långgrunda vatten, vilket gör den mycket lämplig för barn. I närheten av stranden finns mysiga fiskelägen och natursköna vandringsleder. Skanörs havsbad är även en populär plats för fågelskådning, då Falsterbonäset är en viktig rastplats för flyttfåglar.

4. Solviken Mölle 

Solviken Mölle är beläget vid foten av Kullaberg. Mölle är en charmig badort med badplatser som erbjuder både sandstrand och klippor. Solviken består av klappersten och har stenbotten. Här badar man från bryggan då det inte finns en traditionell strand. Du kan njuta av sol och bad i en unik och naturskön miljö, med Kullabergs dramatiska klippor i bakgrunden.

5. Råbocka havsbad

Råbocka havsbad är en populär och familjevänlig badplats belägen i Ängelholm i Skåne. Stranden är känd för sin långa och breda sandstrand, som sträcker sig över flera kilometer och erbjuder gott om plats för solbad, picknick och avkoppling. Råbocka Havsbad har långgrunda vatten, vilket gör det till en idealisk plats för barn och simmare på alla nivåer. 

/
/
/
Bad
Relaterat
Senaste nytt

USA: Ny omröstning inför nedstängning

Två döda i villabrand i Mellerud

En man och en kvinna har omkommit i en villabrand utanför Mellerud i Västra Götaland. Larmet om branden kom vid sjutiden på lördagsmorgonen.

Centern vill utreda euron

Centerpartiet vill utreda att ha euro i Sverige. Partiledningen blev därmed överkörd.

Musk i ordväxling om tyska migranträddningar

Miljardären Elon Musk har gett sig in i debatten om migration i Europa. I en ordväxling på X med Tysklands utrikesdepartement pekar Musk finger mot det tyska stödet av räddningsbåtar på Medelhavet. Svaret från tyska UD är avmätt.

Två personer knivskadade i västra Stockholm

2 timmar sedan
Två personer har knivskadats i Flysta i västra Stockholm, skriver polisen på sin hemsida.

Tajt valresultat väntas i Slovakien

2 timmar sedan
Ska Slovakien fortsätta att stödja Ukraina – eller blir det en mer Putinvänlig regim som tar över efter lördagens parlamentsval?

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.