Nyheter24 listar fem svenska guldkorn till platser du måste besöka på semestern
Nyheter24 listar fem svenska guldkorn till platser du måste besöka på semestern - Foto: Stella pictures

5 platser i Sverige du inte får missa att besöka på semestern

Planerar du att semestra i Sverige i sommar? Nyheter24 har tagit fram fem platser du bara inte får missa att besöka. Oavsett om du söker avkoppling på en avskild ö eller kulturvandringar i en medeltida stad - Sverige har något för alla.


Gotska Sandön - En oexploaterad ö i Östersjön 

Här finns det vita sandstränder, kristallklart vatten och en avskild atmosfär. Hit kan man ta sig med båt från Fårösund och uppleva en avskild karibisk känsla. Här finns inga hotell eller turistanläggningar, så du kan lita på att du verkligen kopplar av.

Skånes 5 bästa badplatser – en guide för sommaren

Stella pictures

Kosterhavet - En unik nationalpark 

Här hittar du en unik skärgårdsnatur, klippor, stränder och vacker utsikt över havet. Här kan du uppleva ett av de mest marina livsmiljöerna i norra Europa. Utforska undervattensvärlden på en guidad tur eller ta en kajaktur genom skärgården.

Stockholms 5 bästa badplatser – en guide för sommaren

Erik Johansen

Visby - En medeltida stad

Här hittar du välbevarade hus, kullerstensgator och en avkopplande atmosfär i denna medeltida stad. Här kan du gå på kulturvandringar, besöka museer och njuta av gotländska delikatesser på mysiga restauranger. Den avkopplande atmosfären i Visby gör det till en perfekt plats för en romantisk getaway eller en avkopplande semester. Ta båten från Nynäshamn eller Oskarshamn.

Njut av utsikten och häng på Stockholms 6 bästa takterrasser

Leif R Jansson / TT

Sarek Nationalpark – En vildmark som påminner om Alaska

Sarek Nationalpark är en av Europas sista vildmarker med höga berg, glaciärer, forsar och tystnad. Här kan du uppleva det ultimata äventyret i vildmarken och vandra genom denna orörda natur. På natten kan du se norrskenet och uppleva en stillhet som få platser i Sverige kan erbjuda.

Göteborgs 5 bästa badplatser – en guide för sommaren

Stella pictures

Abisko Nationalpark – Påminner om Norges fjällandskap

Här bjuds du på en unik natur med fjäll, älvar och glaciärer. Här kan du uppleva en tystnad som är svår att hitta någon annanstans. Utforska vildmarken på en vandringstur, upplev midnattssolen eller se norrskenet på natten. Abisko är en plats för äventyr och upptäckande av den svenska vildmarken.

Stockholms 12 bästa picknickställen – perfekt lista för sommaren

Stella pictures
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.