1 av 4
- Foto: TT/TT/TT/Kings College
2 av 4
- Foto: Ap
3 av 4
- Foto: SVENSKA DAGBLADET
4 av 4
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Oroa dig inte! Du blir smal och mår bättre av ost, choklad och rödvin

Glöm allt du lärt dig om choklad, rödvin och ost! Ny forskning visar att det är precis det vi ska äta för att må så bra som möjligt!


Professorn Tim SpectorKings College i London har en lite annorlunda syn på det där med dieter. Hans forskning pekar nämligen på att vi helt har missförstått vad det är som gör oss hälsosamma.

Spector menar att kalorier spelar betydligt mindre roll än vi tidigare har trott, och att det i själva verket handlar om att ha en bra och varierad bakterieflora i våra kroppar.

För att lyckas med detta rekommenderar han att vi äter saker som ost, rödvin, olivolja, nötter, frön, choklad och yoghurt.

Det allra bästa för hälsan och vikten är att äta opastöriserad ost, som gruyère och appenzeller. Det innehåller massvis med bra bakterier som enligt Spector gör mirakel med våra kroppar. Vill man dricka ett gott portvin till osten är det fritt fram, precis som en/några bitar/kakor choklad.

Detta skriver Daily Mail om.

/
Ost
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blir det mer ost, choklad och rödvin för dig nu?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.