Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
2884
reaktioner idag

8 tecken på att du är smartare än de flesta

Har du en känsla av att du är smartare än alla andra? Kanske har du vetenskapen på din sida!

Det finns saker som smarta människor har gemensamt.

Albert Einstein var exempelvis vänsterhänt

Det är dock oklart om Stephen Hawking gillar katter mer än hundar

Att röka verkar dock vara ett tecken på att du inte är någon Einstein, direkt

Forskningen, som sammanställts av IFLScience, hittar åtta drag som visar på att någon är riktigt smart. Hur många passar in på dig?

1. Du är äldsta syskononet

Det här visste ju alla äldstasyskon redan, såklart. Men det handlar inte om genetik, utan verkar istället handla om psykologi och hur familjer fungerar.

2. Du är vänsterhänt

En studie från American Journal of Psychology har hittat ett samband mellan att vara vänsterhänt och att kunna tänka kreativt. "South paws" har alltså lättare att tänka utanför boxen.

3. Du är smal

Eller åtminstone hälsosam. Hur frisk du är i kroppen är sammankopplat med hur frisk du är i huvudet, och i en fransk studie klarade smala försökspersoner ett tanketest tolv procentenheter bättre än de överviktiga.

4. Du har knarkat litegrann

Det verkar som att det är mer troligt att smarta barn kommer att göra dumma saker som vuxna. En typisk sådan grej är ju att knarka. Högt IQ är alltså inte alltid bara positivt. Och du blir inte smart av själva knarkandet, såklart.

5. Du spelar ett instrument

En studie såg att intelligensen ökade hos småbarn efter bara en månad med musiklektioner. Tror ni att det även funkar för vuxna?

6. Du röker inte

Nu kommer det här med hälsan igen. Smarta människor förgiftar sig helt enkelt inte ett par gånger om dagen. Åtminstone inte enligt en israelisk studie från 2010.

7. Du är lång

Redan så tidigt som i treårsåldern så klarar sig längre personer bättre i intelligenstester. Varför är oklart, men enligt en undersökning Princeton finns sambandet där.

8. Du älskar katter

Det verkar som att kattpersoner är smartare än hundmänniskor. De som gillar hundar är dock mer sociala. Ganska likt katter och hundar, helt enkelt.

Andra saker som riktigt smarta människor säkert gör är att kolla på Game of Thrones. Visste du att exempelvis att drakar skulle kunna flyga på riktigt? Och man måste vara smart för att bli astronaut, men hur känns det egentligen?

Mer:

Forskare hittade farliga bakterier – på stället du säkert varit idag