Vad gör du för att visa att du bara vill vara vänner? Nyheter24 har ställt den frågan till flera killar.
Nyheter24 har frågat flera killar: Vad gör du för att visa att du bara vill vara vänner? - Foto: Shutterstock/Faksimil Giphy

Killar berättar: Så visar jag att jag bara vill vara din vän

Är du förtjust i din killkompis? Här är tecken på att han tyvärr bara diggar dig som vän.


Gillar du din killkompis mer än som vän men är osäker på om han känner det samma eller om han bara vill vara din vän? 

Nyheter24 ställde frågan "vad gör du för att visa att du bara vill vara vänner?" till ett flertal killar för att ta reda på vad de gör för att visa att de faktiskt bara är det, vänner.

"Jag försöker undvika att vara med henne själv om vi har ett kompisgäng."

"Jag vet faktiskt inte, det blir så svårt att 'visa' vad man känner utan att kommunicera tycker jag. Men man kanske kan prata med henne om hon har någon kille som hon gillar och där igenom vara tydlig med att man inte är intresserad av något mer än just vänskap."

"Jag tror att jag först och främst skulle försöka se till att inte bli så 'närgången', som att inte kramas och vara fysisk så att säga."

Bild: Shutterstock

"Man är tydlig med vad man vill och visar det, skulle det vara så att man är otydlig kanske även säga det rakt ut."

"Om hon säger något eller närmar sig på ett fysiskt sätt och hon hela tiden får 'kalla' svar och blir nekad förstår hon nog."

"Jag undviker att flörta eller typ ge henne alldeles för mycket komplimanger speciellt när man är ensamma och försöka undvika 'flörtskämta'."

"Enligt min erfarenhet så brukar tjejer inte vilja vara den första att göra ett 'move' så så länge jag inte gör ett 'move' antar de nog att jag inte är intresserad." 

"Genom att konstant bjuda in andra kompisar om personen försöker vara ensam med mig."

Bild: Shutterstock

"Jag jämför eller för upp på tal en annan person som den personen känner sig lite utmanad av. Men typ 'precis så sa Kalle på jobbet'."

"Jag säger det rakt ut."

"Visa intresse eller låtsas visa för någon annan, kanske inte så snällt mot en kompis men mot en påflugen kollega kanske." 

"Jag 'hypear' upp andra snubbar. Hon kanske säger: 'jag träffade en kille och vi hånglade' och då kanske jag säger fan vad kul. Om jag hade gillat tjejen hade jag ju inte visat att jag tycker det är kul." 

"Jag, personligen, tar avstånd. Kanske inte pratar varje dag utan drar mig undan för att markera att jag inte vill något mer."

Vill du veta om din tjejkompis gillar dig som mer än vän? Då borde du läsa den här artikeln! Eller undrar du om din killkompis gillar dig lite mer än som bara polare? Då borde du verkligen kolla in den här artikeln!

TV: 9 ex du säkert kommer ha haft innan du träffar den rätta

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit kär i en nära vän?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.