Nasser "Honestly" Jebril har avlidit.
Nasser "Honestly" Jebril är död. - Foto: Instagram/naseritomusic

Svenska rapstjärnan Nasser "Honestly" Jebril är död

Den svenska rapartisten Nasser "Honestly" Jebril är död. Det var i måndags som han somnade in omgiven av familj, bara tre månader efter han hade fått sitt cancerbesked.


Han inledde sin karriär genom att göra sig ett namn i Lund i södra Sverige. 

Nasser Jebril slog sedan igenom med debutalbumet "Honest lies" 2004 och släppte musik främst under artistnamnen "Honestly". 

Men också under sina alias "Naserito", "The Bizniss" och "Levantino".

Dog i cancer

I måndags somnade 41-åringen in, efter att ha känt till sin cancerdiagnos i endast tre månader.

– Det gick så fort, vi är alla chockade. Det måste ha varit väldigt långt gånget utan att vi vetat, utan att han själv vetat, säger hans syster, journalisten och P4-profilen Nadia Jebril när Nöjesbladet når henne över telefon.

Nu sörjs artisten av den svenska hiphop-världen. Rapparna Öris och Jason "Timbuktu" Diakité har bland andra uttryckt sin sorg på Instagram. 

"Han är på ett bättre ställe"

Nasser "Honestly" Jebril lämnar efter sig en dotter, åtta syskon, mamma och pappa. 

– Han var en mycket fin pappa och det är inget jag bara säger. Det som karaktäriserade honom är total generositet, ett stort skratt. Som den svenska hiphopens Beppe Wolgers. Det är vad jag tror att folk kommer minnas, att han var en så generös person. Han hade det tufft på slutet, men han är stark. Han är på ett bättre ställe. Enda glädjen i det här är att vi alla kunde vara där för honom, säger Nadia Jebril till Nöjesbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!