Rättegången mot Donald Trump.
Rättegången mot Donald Trump. - Foto: Bildkälla: Stella Pictures & Evan Agostini/TT.

Riksrättsprocessen mot Trump – visar upp klipp på kändisar

Riksrättsprocessen mot Donald Trump är i full gång. Idag visar Trumps advokater upp videor på kändisar som Madonna och Johnny Depp, med argumentet att demokrater uttryckt sig hotfullt.


Idag är den fjärde dagen av den pågående riksrättsprocessen mot Donald Trump

Den tidigare presidenten anklagas för uppvigling av stormningen av Kapitolium. Om han döms så kan han förhindras från att ställa upp i framtida presidentval.

Läs mer: Nu inleds riksrätten mot Trump: Så här går processen till 

Visar klipp på Madonna och Johnny Depp

Tidigare under dagen rapporterade Nyheter24 om att Trumps advokater satsat på att lägga fram ett så kort försvar som möjligt. 

Advokaten Michael van der Veen har under dagen bland annat argumenterat för att Trump inte alls uppmanade demonstranterna till att storma den amerikanska kongressen, utan istället bett dem att "hålla sig fredliga". 

Sedan ska advokaten David Schoen visat upp videoklipp med artisten Madonna och skådespelaren Johnny Depp. Han hävdar att även demokrater har uttryckt sig hotfullt. 

– Jag har tänkt på att spränga Vita huset, säger Madonna i ett klipp. 

Visar klipp på demokrater

Trumps försvar har även visat upp klipp på demokrater och hävdar att de uttrycker sig hotfullt. 

Man visar bland annat upp ett klipp där den demokratiska senatorn Elizabeth Warren uppmanar demokraterna till att ”slå tillbaka” mot Trump, rapporterar CNN

Kommer antagligen inte bli dömd

I nuläget finns det inget som indikerar på att Trump kommer bli fälld. 

För att han ska fällas krävs det att två tredjedelar av senaten röstar för att han är skyldig. Närmare bestämt måste 17 republikaner rösta emot honom.

Redan innan rättegången började så röstade 45 av 50 republikaner för att man inte skulle genomföra rättegången, med motiveringen att en president inte kan ställas inför rätta efter att ha lämnat sitt ämbete. 

Bildkälla: Donald Trump.

LÄS MER: 

Våldsamma bilderna: "Trump gjorde inget för att hjälpa oss"

Så mycket får Donald Trump i pension

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.