Kolla blicken!
1 av 2
Kolla blicken! - Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX
Birgitta Ohlsson är Sveriges sexigaste EU-minister.
2 av 2
Birgitta Ohlsson är Sveriges sexigaste EU-minister. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Birgitta Ohlsson - Sveriges 4:e sexigaste politiker

EU-minister får lov att anses vara det mest osexiga ämbetet du kan ha - men med Birgitta Ohlsson på posten har det aldrig varit sexigare.


Hon kom in i riksdagen 2002, men Birgitta Ohlssons politiska rekordkarriär började innan dess. 1997 valdes hon in i förbundsstyrelsen för liberala ungdomsförbundet där hon senare blev ordförande 1999.

2010 blev hon EU-minister och tog över efter en handlingssvag Cecilia Malmström. Efter valet 2010 ingick det dessutom i hennes uppdrag att ta hand om demokrati- och konsumentfrågor.

Det är någonting i hennes brinnande engagemang som får oss att bli alldeles fnittriga när vi hör henne tala. Hennes bestämda men vänliga stämma får en att vakna upp och genast följa order - oavsett om det handlar om att springa ner och handla favorittidningen Vogue eller laga vegetariska måltider åt hennes på lördagskvällen.

Birgitta Ohlsson trollbinder oss med engagerad retorik och en blick som säger "I'm on fire!". Men släck inte elden - det vore bara förkastligt för den politiska sexigheten i det här landet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män döms av Haparanda tingsrätt till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan rätt tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.