Fyra bränder har skakat Ystad den senaste tiden. Polisen utgår från att de är anlagda.
1 av 4
Fyra bränder har skakat Ystad den senaste tiden. Polisen utgår från att de är anlagda.
2 av 4
- Foto:
Polisen menar att de numera är bättre på att utreda just bränder.
3 av 4
Polisen menar att de numera är bättre på att utreda just bränder. - Foto:
4 av 4
- Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanoix

Gryningspyromanen fängslad - men nu brinner Ystad igen

I flera år skakades staden av anlagda bränder. Nu kan en ny pyroman dykt upp, men polisen har lärt sig läxan.


"Grynings-
pyromanen"
"Gryningspyromanen" Ulf Borgström, är känd för att ha hånat och gäckat Skånepolisen. Den 47-årige mannen har åtalats för grov mordbrand då han misstänkts satt eld på ett hyreshus i Ystad i december 2010. 

Borgström dömdes senare till åtta års fängelse för grov mordbrand. Förutom branden på Bollhusgatan i Ystad misstänks Borgström för ett flertal bränder runtom i Skåne.
YSTAD. Fyra bränder på kort tid skakar den skånska sommaridyllen i Ystad. Polisen rubricerar samtliga som mordbrand och utgår från att de är anlagda.

– Jag vill inte gå in på detaljer men det finns inga naturliga orsaker, säger Ewa-Gun Westford, presstalesman för polisområde södra Skåne, till Nyheter24.

"Åren med Gryningspyromanen lärde oss väldigt mycket"

För bara ett år sedan fängslades den så kallade "Gryningspyromanen", Ulf Borgström. Han hade gäckat Skånepolisen i flera år och dömdes bland annat för en anlagd brand i ett hyreshus i Ystad. Nu kan alltså staden ha drabbats av en ny gärningsman. Men polisen har läst sin läxa.

– Alla de åren lärde oss väldigt mycket och visade även hur fruktansvärt svårt det är att komma till rätta med sånt här. Man måste vända på varenda sten när man utreder, säger Westford.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!