Skelettkvinnan häktad för brott mot griftefriden

Hon hade skelettdelar i lägenheten och ska ha sagt att hon dödat människor. Nu har den så kallade skelettkvinnan i Göteborg häktats på sannolika skäl för brott mot griftefriden.


Brott mot griftefriden

Griftefrid syftar på en avliden persons rätt till respektfull behandling och är en del av svensk lagstiftning. 
Att obehörigt flytta, skada eller vanhedra lik eller en avliden människas aska kan därmed ge upphov till böter eller fängelse i höst två år.
Källa: Lagen .

GÖTEBORG. Skelettkvinnan i Göteborg som varit misstänkt för mord alternativt dråp har häktats på sannolika skäl misstänkt för brott mot griftefriden.

Det var i onsdags som polisen fick in ett larm om att en kvinna avlossade skott från en lägenhet i Bergsjön i Göteborg. När polisen kom till platsen fann de flera knivar utspridda på golvet och även skelettdelar från människor.

Polisen vet inte varifrån skelettdelarna kommer eller hur kvinnan fått tag i dem. Hennes advokat Hans Hjalmers beskriver henne som en samlare och säger att hon är förvånad över att ha blivit häktad.

Åtal ska vara väckt innan den 21 september. Kvinnan nekar till brott.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.