Här är bilden på gärningsmannen.
1 av 7
Här är bilden på gärningsmannen. - Foto: Foto: Efterlyst
Johnny ramlar ned på spåret och slås medvetslös.
2 av 7
Johnny ramlar ned på spåret och slås medvetslös. - Foto: Efterlyst/TV3
En okänd man upptäcker honom från perrongen.
3 av 7
En okänd man upptäcker honom från perrongen. - Foto: Efterlyst/TV3
Han hoppar ned på spåret.
4 av 7
Han hoppar ned på spåret. - Foto: Efterlyst/TV3
Men han har inte för avsikt att hjälpa honom.
5 av 7
Men han har inte för avsikt att hjälpa honom. - Foto: Efterlyst/TV3
I stället rånar han Johnny på mobil, pengar och en guldkedja - och lämnar honom.
6 av 7
I stället rånar han Johnny på mobil, pengar och en guldkedja - och lämnar honom. - Foto: Efterlyst/TV3
Sen kommer tåget och kör över honom.
7 av 7
Sen kommer tåget och kör över honom. - Foto: Efterlyst/TV3

Vem är rånaren?

UPPDATERAD. Bilderna har rört upp till och med polisen. 38-årige Johnny faller ned på spåret och slås medvetslös. Då kommer en okänd man och rånar honom.


Se programmet och tipsa polisen

Efterlyst sänds i TV3 på onsdagen med start klockan 21.00.

Har du tips till polisen? Ring 08-702 00 90 under programmet.

STOCKHOLM. Johnny, 38, föll ner på spåret på Sandsborgs tunnelbanestation och slogs medvetslös. En okänd man klev fram från perrongen, men inte för att hjälpa honom upp. I stället rånades 38-åringen på en guldkedja, en plånbok med 1200 kronor och en mobil. Sedan lämnades han att dö.

På onsdagskvällen visar TV3:s Efterlyst upp klippet i hopp om att kunna hitta gärningsmannen.

– Alla på stationen blev helt stumma när de tittade på filmen, ingen kan förstå hur en människa kan vara så iskall. Han kunde ha använt de här tio minuterna att ringa någon eller säga till spärrvakten att det ligger någon på spåret, säger Peter Brottman, biträdande stationsbefäl vid Söderortspolisen, i programmet.

Kommer inte tillbaka till ett vanligt liv

Trots det hopplösa läget lyckades Johnny klara sig levande ur det hela. Tio minuter efter rånet blev han påkörd av ett tunnelbanetåg och drogs med i fyra-fem meter. Men han kommer aldrig bli sig lik. Han vårdas på sjukhus fortfarande. Halva vänsterfoten har amputerats och högerknäet kommer att behöva ersättas med en protes.

– Vi vet inte hur bra han kommer att bli, men han kommer inte att kunna gå tillbaka till sitt vanliga aktiva liv. Han är väldigt sportig och idrottar mycket, säger Johnnys sambo Louise i Efterlyst-inslaget och fortsätter:

– Jag vill aldrig se den här mannen på våra gator igen, att någon ska råka ut för honom igen. Hur kan man vara så kall mot en annan människa? Ta hans saker, men lämna honom inte där.

Efter programmet la Efterlyst upp en bild på mannen på Facebook. Bilden har därefter delats 723 gånger och väckt starka känslor.

"Riktigt förbannad!!! Idiot!!", "Fattar inte att man kan göra något sådant" och "sjukt folk det finns!" var några av många kommentarer. 

/
/
/
Ran
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.