Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Spårtjuvens motiv: "Inga pengar till mat"

Den 28-årige mannen i rätten under tisdagen.
1 av 3

Den 28-årige mannen i rätten under tisdagen.

SCANPIX SWEDEN AB / BERTIL ENEVÅG ERICSON / SCANPIX

Mannen bar en huvtröja som han gömde sig under och var nedstämd.
2 av 3

Mannen bar en huvtröja som han gömde sig under och var nedstämd.

SCANPIX SWEDEN AB / SCANPIX SWEDEN

Den 28-årige spårtjuven är enligt sin advokat mycket ångerfull.
3 av 3

Den 28-årige spårtjuven är enligt sin advokat mycket ångerfull.

Foto: Efterlyst

Nyheter | 18/09/2012 11:23

Under tisdagen häktades den så kallade spårtjuven på sannolika skäl misstänkt för grov stöld. – Jag hade inga pengar till mat eller för att behandla mina skadade ben, sade han i rätten.

STOCKHOLM. Han stal tvåbarnspappan Johnnys värdesaker och lämnade honom medvetslös på tunnelbanespåret. Nu har den 28-årige spårtjuven häktats. Han förklarade för tingsrätten att han stulit från både varuhus och berusade personer för att försörja sig.

– Jag hade inte pengar till mat eller för att behandla mina skadade ben, sade han via tolk.

Är ångerfull

28-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för två fall av grov stöld. Han har erkänt och är enligt sin advokat mycket ångerfull.

– Om Johnny hade varit här hade han (28-åringen reds anm) säkert bett om ursäkt. Han ångrar sig och gråter mycket, sade han advokat Clea Sangborn.

Har ännu inte sökt asyl

28-åringen kom till Sverige för en månad sedan och har ännu inte sökt asyl. I polisförhör har han förklarat att han fick panik och inte vågade hjälpa Johnny eftersom att "folk skulle tro att det var han som knuffat ner honom på spåren", det skriver Aftonbladet .