Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ungdomsgäng misshandlade och försökte våldta 18-åring

Kvinnan var på väg hem från en studentfest när hon överfölls av ett ungdomsgäng.
1 av 2

Kvinnan var på väg hem från en studentfest när hon överfölls av ett ungdomsgäng.

Foto: Efterlyst

Polisen Johan söker efter vittnen som kan leda till att gärningsmännen grips.
2 av 2

Polisen Johan söker efter vittnen som kan leda till att gärningsmännen grips.

Foto: Efterlyst

Nyheter | 19/09/2012 20:12

Hon slogs medvetslös och blev utsatt för ett våldtäktsförsök av ett gäng unga män i Västerås. I kvällens Efterlyst söker man efter vittnen som kan leda polisen fram till gärningsmännen.

VÄSTERÅS. Den 18-åriga kvinnan hade lämnat en studentfest den 6 juni och var på väg hem genom natten när hon attackerades av ett gäng unga män. 

Männen sparkade och slog henne tills hon låg medvetslös på marken och blödde. Då försökte de våldta henne.

– När hon kommer till sans håller man på att dra ner hennes trosor och en man lägger sig ovanpå henne, säger polisen Johan i kvällens Efterlyst.

Ännu ingen gripen för brotten

Men innan våldtäkten hinner fullbordas får en förbipasserande man syn på männen och springer för att avstyra händelsen. Mannen hjälper kvinnan från platsen och betalar en taxi så att hon kan åka hem. 

Trots att flera månader gått sedan den brutala misshandeln och våldtäktsförsöket har polisen ännu inte lyckats gripa någon gärningsman. 

"Är så fruktansvärt grovt och fult"

Den 18-åriga kvinnan fick ett jack i ansiktet och blåmärken över hela kroppen. I dag mår hon fortfarande psykiskt dåligt. Nu har polisen vänt sig till Efterlyst för att få in tips om händelsen samt få kontakt med den man som hjälpte kvinnan. 

– Vi tycker att det här brottet är så fruktansvärt fult och grovt, säger polisen Johan som hoppas att fallet ska få en lösning. 


Kvällens Efterlyst sänds i kväll klockan 21.00 i TV3.