Mannen hittades död nära det här ångkraftverket i Västerås.
1 av 2
Mannen hittades död nära det här ångkraftverket i Västerås. - Foto: FAKSIMIL FRÅN HITTA.SE
Vid den blåa markören hittades mannen.
2 av 2
Vid den blåa markören hittades mannen. - Foto: FAKSIMIL FRÅN ENIRO.SE

Mystiskt mord i Västerås

En 44-årig man hittades mördad vid ett avskilt ångkraftverk i Västerås. Mannen har enligt polisen ingen kriminell bakgrund och fallet är en gåta för utredarna.


VÄSTERÅS. På lördagskvällen larmade flera människor om att de hört skott i området runt ångkraftverket i Västerås. På söndagsmorgonen hittades en 44-årig man död intill en byggnad vid ångkraftverket.

Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare och dödsorsaken är fortfarande oklar. En brottsutredning har dock inletts och polisen rubricerar händelsen som mord

– Det här är ett gammalt ångkraftverk som ligger nära hamnen. Det ligger väldigt avskilt till, säger Johanna von Wowern, pressekreterare vid polismyndigheten i Västmanland till Nyheter24.

Polisen söker hjälp från allmänheten

En teknisk undersökning av brottsplatsen har genomförts och kroppen ska genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa dödsorsaken. Johanna von Wowern vill inte säga om mannen hade några yttre skador.

– Jag kan inte gå in på några detaljer i nuläget.

Polisen är intresserade av att komma i kontakt med personer som rört sig i området under lördagen och gjort några iakttagelser.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stort vinstfall för JM

Halverad vinst för Boliden

Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Fortsatt storförlust för Viaplay

Det krisande streamingbolaget Viaplay gjorde en rörelseförlust på 473 miljoner kronor för första kvartalet, vilket kan jämföras med förlusten på 325 miljoner kronor samma period i fjol.

Börsen väntas fortsätta upp

Stockholmsbörsen väntas fortsätta upp när handeln inleds på tisdagen, indikerar förhandeln på bland annat IG Markets.

Morgonens nyheter 23 april

Här är morgonens nyheter i korthet.