Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna stalkade expojkvän – skickade 584 sms

Mannen mottog 584 sms och över 200 telefonsamtal under 22 dagar.
1 av 1

Mannen mottog 584 sms och över 200 telefonsamtal under 22 dagar.

Fredrik Sandberg/Scanpix

Nyheter | 25/09/2012 17:39

Den 23-åriga kvinnan vägrade acceptera att hennes 26-årige pojkvän gjorde slut. Hon började förfölja mannen och bombarderade honom med sms och telefonsamtal. Nu döms hon för olaga hot och stalkning.

SÖDERTÄLJE. Den 26-årige mannen och den 23-årige kvinnan blev blixtkära sommaren 2011 och inledde en kärleksrelation. Efter ett halvår tillsammans förlovade de sig. Men strax därefter började mannen få kalla fötter. 

Han tyckte att kvinnan betedde sig svartsjukt och var oberäknelig. Mannen bad om en paus i förhållandet och några månader efter förlovningen gjorde han slut. Men den 23-åriga kvinnan kunde inte ta in att förhållandet var över.

Under 22 dagar skickade hon 584 sms och ringde över 200 telefonsamtal till mannen. Under samma period skickade mannen 20 sms. När det var som mest intensivt mottog han 63 samtal på två dygn.

Hotade honom med fruktkniv

Expojkvännen förklarar i förhör att kvinnans försök att få kontakt var så intensiva att han hade svårigheter att sköta sitt jobb. Och allt eftersom tiden gick blev kvinnans försök att få kontakt allt mer desperata. Vid flera tillfällen tog hon sig in i mannens lägenhet där hon tog sönder saker och hotade honom med en fruktkniv. Expojkvännen misstänker att hon kopierat en av hans hemmanycklar och flera gånger fick polisen komma till platsen och föra bort kvinnan.

Under september har målet varit uppe i Södertälje tingsrätt och nyligen dömdes kvinnan till skyddstillsyn för olaga hot och olaga förföljelse. Hon ska även betala 23 300 kronor i skadestånd till expojkvännen.

Lever på hemlig ort

Sedan kvinnan häktades har mannen känt sig hotad och han har tvingats lämnad både sin bostad och sitt jobb. I dag bor han på hemlig ort.

Kvinnan förnekar brott och säger att mannen är skyldig henne 30 000 kronor.