Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

37-årig man häktad för fotbollsmorden i Södertälje

37-åringen är misstänkt för medhjälp till mordet på Yaacoub och Eddy Moussa i juli 2011.
1 av 3

37-åringen är misstänkt för medhjälp till mordet på Yaacoub och Eddy Moussa i juli 2011.

Annika af Klercker / SvD / SCANPIX

Morden skedde i lokale Oasen i Ronna centrum.
2 av 3

Morden skedde i lokale Oasen i Ronna centrum.

Simon Paulin/Scanpix

Eddy Moussa var en framstående spelar i Assyriska FF.
3 av 3

Eddy Moussa var en framstående spelar i Assyriska FF.

Andreas Hillergren/BILDBYRÅN

Nyheter | 02/10/2012 08:32

En 37-årig man har häktats på sannolika skäl för medhjälp till mord på Yaacoub och Eddie Moussa i Södertälje i juli 2010. –Det kan mycket väl bli flera frihetsberövanden under hösten, säger insatsledaren Gunnar Appelgren.

SÖDERTÄLJE. Tingsrätten dömde stora delar av Södertäljenätverket till långa fängelsestraff. Men polisen har arbetat vidare efter domen och nu har en 37-årig man häktats på sannolika skäl för medhjälp till mordenYaacoub och Eddie Moussa, det skriver LT.

– Utredningsarbetet har pågått hela tiden och allt eftersom vi har sammanställt material har vi nu kunnat häkta 37-åringen för delvis dubbelmordet, men även för andra brott, säger Gunnar Appelgren, insatsledare på Södertäljepolisen, till Nyheter24.

Befinner sig utomlands

37-åringen beskrivs som en ledarfigur inom nätverket. Han är häktad i sin frånvaro för medhjälp till mord, grov utpressning samt grovt rån. Enligt polisen har han gömt sig i Libanon sedan utredningen tog fart. Och Appelgren tror att han är kvar utomlands.

– Det är svårt att sia om våra möjligheter att få hem honom. Det beror helt på var han är och om eller när han grips, säger Appelgren till Nyheter24.

Kan blir fler gripanden under hösten

Flera av de åtalade personerna som åtalats i den så kallade gangsterrättegången har hävdat att de under mordnatten befann sig hemma hos 37-åringen. Efter häktningen av 37-åringen öppnar Södertäljepolisen för fler gripanden.

– Ja, det kan mycket väl bli flera frihetsberövanden under hösten. Det är inte osannolikt.

Hur är läget i Södertälje i dag efter domen?

– En del från nätverket är ju släppta i väntan på hovrättens dom. Vi upplever det som relativt lugnt i staden, lite avvaktande. Ett antal yngre försöker komma upp, men vi har koll på dem.

Hur ser ni på hotbilden mellan Dany Moussa och nätverket?

– Vi är övertygade om att den kvarstår, vi tror inte att det här är löst på något vis. De är inte färdiga och risken för grova våldsbrott finns fortfarande. Vi arbetar för att förhindra att det sker, avslutar Appelgren.