Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna döms för att ha våldtagit sin väninna

46-åringen smög in och lade sig bakom sin väninna som låg och sov.

46-åringen smög in och lade sig bakom sin väninna som låg och sov.

Scanpix

Nyheter | 04/10/2012 13:11

En 46-årig kvinna döms till skyddstillsyn och samhällstjänst för att ha våldtagit sin sovande väninna på midsommarafton. "Aldrig varit med om något liknande fall".

LINKÖPING. De båda kvinnorna har varit goda vänner i över 30 år. Men på midsommarafton 2012 tog vänskapen slut. Den 46-åriga kvinnan smög sig upp bredvid och våldtog sin sovande kamrat.

Våldtäkten inträffade efter att kvinnorna lagt sig i en säng för att vila efter maten. Kompisen kände sig sjuk och föll i djup sömn. Då började 46-åringen smeka hennes bröst och förde upp fingrar i hennes underliv, det skriver NT.

Väninnan vaknade av att hon kände hur någon drog i hennes trosor, men eftersom hon trodde att det var hennes pojkvän lät hon det vara. När hon till slut vände sig om såg hon att det var 46-åringen.

"Vad fan håller du på med? Du är för fan inte klok", skrek hon.

Skyldig till våldtäkt

Väninnan polisanmälde händelsen och 46-åringen erkände gärningen men ansåg att det rörde sig om sexuellt tvång, ett brott som ger lägre straffvärde. Linköpings tingsrätt gör emellertid bedömningen att väninnan befann sig i ett hjälplöst tillstånd och att 46-åringen därför gjort sig skyldig till våldtäkt. Hennes advokat Bo Ström vill inte berätta om de tänker överklaga domen eller inte.

– Jag kommenterar ingenting i nuläget, säger han när Nyheter24 ringer upp. 

"Aldrig varit med om något liknande fall"

Straffvärdet för gärningen är sex månaders fängelse, men domstolen tar hänsyn till kvinnans personliga situation och dömer henne till skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst. Hon ska även betala 60 000 kronor i skadestånd till väninnan. Åklagaren Kajsa Malmström är nöjd med domen.

– Det blev precis som jag yrkade på. Jag har aldrig varit med om något liknande fall tidigare, säger Malmström till Nyheter24.