Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Oljud" - motivet till flickmordet

- 04/10/2012, 13:57 -
Blommor och ljus utanför den mördade 13-åringens port.
1 av 2

Blommor och ljus utanför den mördade 13-åringens port.

Scanpix

31-åringen misstänks ha stört sig på ljud från lägenheten ovanpå och mördat flickan.
2 av 2

31-åringen misstänks ha stört sig på ljud från lägenheten ovanpå och mördat flickan.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Den 31-årige mannen som är häktad för mordet på en 13-årig flicka i Täby misstänks vara allvarligt psykiskt störd. Det framgår av en sinnesundersökning.

TÄBY. Konstnären som sitter häktad för att ha mördat en 13-årig flicka hade länge stört sig på ljud från grannarna. I en psykisk undersökning förklarar han att han levt ensam och isolerat i sin lägenhet och att han flera gånger bett grannarna att vara tystare, det skriver Aftonbladet.

Polisens teori är att mannen stört sig på oljud från den 13-åriga flickans lägenhet som ligger ovanpå konstnärens. Den 1 september misstänks han ha fått nog och mördat flickan.

Saknar vilja och ork att skaffa vänner

Av sinnesundersökningen framgår det att 31-åringen är en "ensamstående, arbetslös, illustratör utan tidigare kontakt med varken psykiatrin eller missbruksvården".

Han är tidigare ostraffad och berättar att hans liv kretsar kring att spela dataspel och titta på film. Han har saknat både vilja och ork att skaffa vänner och arbete.

Ska genomgå ännu en undersökning

Konstnären har erkänt att han dödat flickan men han säger sig inte ha haft något uppsåt och vill därför dömas för grov misshandel eller vållande till annans död.

Läkarna har kommit till slutsatsen att en allvarlig psykisk störning kan misstänkas både vid mordtillfället och undersökningstillfället. Mannen ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, det skriver Aftonbladet.