Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

70-åriga krutgummor stoppade inbrottstjuv

- 12/10/2012, 10:10 -
De två kvinnorna har avböjt att kommentera händelsen.
1 av 2

De två kvinnorna har avböjt att kommentera händelsen.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Men på Facebook hyllas de stort av hundratals personer.
2 av 2

Men på Facebook hyllas de stort av hundratals personer.

SCANPIX SWEDEN

Kvinnorna, som är i 70-årsåldern, var på kryssning när en man bröt sig in i deras hytt. Då gick de till attack och höll kvar tjuven tills vakterna kom. "Ett otroligt rådigt ingripande", säger polisen.

STOCKHOLM. De två väninnorna var på kryssning för att roa sig och äta gott. Men under kvällen blev en av kvinnornas handväskor stulen. De två väninnorna insåg snabbt att hyttnyckeln låg i väskan och sprang ner för att titta till hytten.

– När de kommer ner står dörren öppen och de ertappar en man som rotar i deras värdesaker. De frågar honom vad han håller på med och han svarar att han måste ha gått fel. Men det tror ju inte damerna på och ingriper, säger polisassistenten Karl-Johan Nilsson, till Nyheter24.

"Slänger med kroppen för att komma loss"

Mannen satte av mot dörren i full fart, men kvinnorna stoppade honom med polisgrepp de lärt sig från "polisfilmer på teve".

– Den ena bryter upp hans arm på ryggen och håller i medan den andra hugger tag i hans handled. Han slår inte mot dem, men kränger och slänger med kroppen med full kraft för att komma loss. Men kvinnorna lyckas hålla fast honom, säger Nilsson.

Har gillats 750 gånger på Facebook

Kampen pågick i några minuter tills vakterna kom och grep mannen. Han är nu misstänkt för stöld och kvinnornas ingripande har lett till stor glädje på både polisstationen och på Facebook där polisens status om händelsen gillats över 750 gånger.

– Jag hade svårt att inte sitta och fnissa för mig själv när jag höll förhör med de här damerna. Det är ett otroligt rådigt ingripande.

Var de inte rädda?

– De beskriver sig själva som två bastanta damer och killen var inte särskilt stor. Så de bedömde att de hade goda chanser, vilket de bevisligen också hade, avslutar Nilsson.

Kvinnorna har avböjt att kommentera händelsen.