Åklagaren har yrkat på tre år och sex månaders fängelse för spårtjuven.
1 av 5
Åklagaren har yrkat på tre år och sex månaders fängelse för spårtjuven. - Foto: Foto: Scanpix/Montage
Johnny har krävt 18 250 kronor i skadestånd.
2 av 5
Johnny har krävt 18 250 kronor i skadestånd.
Under rättegången hade mannen en vit handduk över ansiktet.
3 av 5
Under rättegången hade mannen en vit handduk över ansiktet. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
"Jag är otroligt glad att jag lever, och det är fantastiskt stöd från alla."
4 av 5
"Jag är otroligt glad att jag lever, och det är fantastiskt stöd från alla." - Foto: LEIF R JANSSON
Spårtjuven blev Sveriges mest hatade man när Efterlyst publicerade övervakningsfilmer från en stöld på Sandsborgs tunnelbanestation.
5 av 5
Spårtjuven blev Sveriges mest hatade man när Efterlyst publicerade övervakningsfilmer från en stöld på Sandsborgs tunnelbanestation. - Foto: Efterlyst/TV3

Johnny: "Hoppas på ett kännbart straff"

Han lämnade Johnny att dö på tunnelbanespåret – i dag får spårtjuven sin dom. "Hoppas på ett kännbart straff".


"Tror att jag blivit drogad"

Övervakningsfilmerna visar hur den kraftigt berusade Johnny faller ner på spåret. Under rättegången  såg han bilderna för första gången. 

– Jag känner inte igen mig själv, jag ser ut som om jag är drogad. Det känns fruktansvärt. Så full var jag inte. 1,6 tror jag hade jag hade i blodet. Jag tror att jag har blivit drogad. Men det har inte funnits något spår av droger i min kropp, säger han i "Jenny Strömstedt".

Under rättegången förklarade även den 28-årige spårtjuven varför han stal från Johnny. "Hade jag vetat att det fanns kameror hade jag hjälpt honom".

STOCKHOLM. Den 28-årige så kallade spårtjuven blev Sveriges mest hatade man när Efterlyst publicerade övervakningsfilmer från en stöld på Sandsborgs tunnelbanestation. 

På tisdagsförmiddagen kommer tingsrättens dom. Åklagaren har yrkat på tre år och sex månaders fängelse för två fall av grov stöld medan advokaten har yrkat på 18 månaders fängelse.

– Jag hoppas att han får ett kännbart straff. Det känns ganska utstuderat, säger småbarnspappan Johnny som lämnades att dö på spåret, i TV4:s "Jenny Strömstedt".

"Otroligt glad att jag lever"

Johnny fick knäet söndertrasat och har tvingats amputera delar av foten. I teveprogrammet "Jenny Strömstedt" berättar han om livet efter kvällen som nästan kostade honom livet.

– Jag är otroligt glad att jag lever, och det är fantastiskt stöd från alla. Jag mår bättre och bättre för varje dag, säger Johnny.

"Bedrövligt och omoraliskt"

Johnny har krävt 18 250 kronor i skadestånd av 28-åringen varav 10 000 är för kränkning. 28-åringens advokat Clea Sangborn betonade under rättegången att spårtjuven ska dömas för sina brott och inte för att ha agerat moraliskt fel.

 – Han räddade honom inte. Det är bedrövligt och omoralisk, men det är inte det han ska dömas för, sade hon då.

Ingen vet vem han är

Den 28-årige mannen har vistats olagligt i Sverige sedan i somras. Han saknar både pass och id-handlingar. I åtalet står hans namn och han berättar att han är från Tunisien, men det är hans egna ord.

Allt tyder på att han döms till fängelse och utvisning. För en fängelsedom är det inte nödvändigt att ha mannens riktiga identitet, men vid en eventuell utvisning kan det bli problem. Om Tunisien meddelar att de inte känner till mannen, kan han sannolikt inte utvisas dit.

/
/
Dom
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.