Sebastian Stakset arbetade på fryshuset med ungdomar på glid i samband med han riktade mordhotet mot Jimmie Åkesson.
1 av 3
Sebastian Stakset arbetade på fryshuset med ungdomar på glid i samband med han riktade mordhotet mot Jimmie Åkesson. - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
X Factor-aktuelle Malcolm Brandin tillsammans med Kartellen-Sebbe.
2 av 3
X Factor-aktuelle Malcolm Brandin tillsammans med Kartellen-Sebbe. - Foto: Instagram/http://web.stagram.com/n/sebbestakset/
Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson vill inte kommentera händelsen ytterligare.
3 av 3
Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson vill inte kommentera händelsen ytterligare. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Kartellen-Sebbe: Sverige är ett jävla rasseland

Kartellen-Sebbe tycker media går Sverigedemokraternas ärenden när de skriver om mordhoten som han riktade mot Jimmie Åkesson.


Här är hoten

"Jimmie Åkessons mammas fitta! Vill tortera han i 3 dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödingar me! Jag vill döda bögen." - skrev han på twitter den 21 januari.

En uttalande som väckte starka reaktioner.

"Alla SD anhängare som skriver till mig: knulla era mammor! Har ingenting att säga er! Min dialog till er går så här: jag fucking nockar er." - skrev han påtwitter.

I efterhand har Kartellsen-Sebbe raderat tweetsen om Jimmie Åkesson.

"Det är fantastiskt att se alla mordhot jag fått sen i går! Ville bara se vad ni gick för! Ursäktar för mitt språkval speciellt till Aron och pappa." - skriver han på twitter.

Okej att ha t-shirt som spöar Åkesson

Som Nyheter24 tidigare har rapporterat om är det inget tryckfrihetsbrott att ha en t-shirt där sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson blir slagen i ansiktet, enligt Justitiekanslern, JK.

" (...) Ett ingripande från Justitekanslerns sida med anledning av innehållet i en tryckt skrift kan bara ske om ett tryckfrihetsbrott har begåtts. (...) Det finns inte anledning att anta att något tryckfrihetsbrott har begåtts genom bilden på tröjan. Förundersökning ska därför inte inledas i ärendet."

STOCKHOLM. – Döda bögen och tortera han i tre dygn med avbitartång, locktång, blåslampa för att stoppa blödningar med. 

Så skrev rapparen Sebastian "Sebbe" Stakset, 26, på Twitter om Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson tidigare i år. 

Fallet om olaga hot ligger nu hos polisen och Åklagarmyndigheten för säkerhetsmål som inlett en förundersökningen mot Kartellen-Sebbe. Tidigare i veckan blev han tilldelad en offentlig försvarare. Det har nu gått två månader sedan förundersökningen inleddes och enligt kammaråklagare Ronnie Jacobsson har han ännu inte förhörts.

– Det här är en sak mellan mig, min advokat och polisen. Det är fett tråkigt att ni skriver om det, ni går Sverigedemokraternas ärenden. Sverige har blivit ett jävla rasseland, säger Kartellen-Sebbe till Aftonbladet .

"Den här handlingen är inte bra"

Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur rapparen efter flera fängelsestraff nu försöker att komma på rätt bana i livet. I samband med mordhoten mot Jimmie Åkesson arbetade han med ungar på glid på fryshuset. 

– Vi tar helt avstånd från alla former av våld och personangrepp. Den här handlingen är inte bra, sa Aron Eriksson, verksamhetsledare vid Lugna gatan, till Nyheter24 då.

Men det är inte bara på Twitter som Kartellen-Sebbe riktat hot mot Sverigdemokrater. I videon "Tystas ner" rappar han: "nästa sverigedemokrat jag kommer se, han slår jag sönder" samtidigt som han bär en tröja där Jimmie Åkesson blöder kraftigt och spottar blod. Och för ungefär två veckor sedan var det dags igen. 

"Vi tycker inte att det är lämpligt"

Då kunde Nyheter24 berätta om hur Kartellen-Sebbe, tillsammans med X Factor-aktuelle Malcolm Brandin, återigen poserade i tröjan som misshandlar Åkesson. TV4 tog sedan avstånd från Malcolm Brandins handling.

– Vi ska ta upp det här med Malcolm. Vi tycker inte att det är lämpligt och det är inte förenligt med TV4:s värderingar, säger Erik Sidung, pressansvarig för X Factor, till Nyheter24.

När Nyheter24 pratade Malcolm Brandin om händelsen var han ångerfull.

– Jag ångrar mig på det sättet att jag hade kunnat hantera det på annat sätt. Däremot är min åsikt om Sverigedemokraterna densamma. Jag gillar inte deras politik över huvud taget. Men våld löser ingenting. Det var dumt och osmakligt. 

Se Kartellen-Sebbe och Malcolm rappa här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.