Läkaren har stängts av från sin tjänst men får fortfarande lön från sjukhuset.
1 av 2
Läkaren har stängts av från sin tjänst men får fortfarande lön från sjukhuset. - Foto: Ola Torkelsson/Scanpix
Arbetsgivaren förklarar att man vill vänta in hovrättens dom innan man tar ett beslut.
2 av 2
Arbetsgivaren förklarar att man vill vänta in hovrättens dom innan man tar ett beslut. - Foto: Cleis Nordfjell/Scanpix

Gynekolog dömdes för sexbrott – får fortfarande lön

I juni dömdes den manlige gynekologen för sexuellt ofredande mot två kvinnliga patienter. Men läkaren, som hade en årsinkomst på 754 800 kronor 2011, får fortfarande lön från sjukhuset.


Förde in fingrar i kvinnans underliv

Enligt domen ska läkaren ha fört in fingrarna i den ena kvinnans underliv på ett "sexualiserat sätt". Den andra kvinnan ska han ha demonstrerat "vindrutetorkarmetoden" för – ett tillvägagångssätt för att nå sexuell stimulans.

GÖTEBORG. Det var i februari som gynekologen från Göteborg stängdes av från sin tjänst på ett sjukhus i södra Sverige. Detta efter att två kvinnliga patienter hade vittnat om att han utnyttjat dem sexuellt.

I juni dömdes läkaren av Göteborgs tingsrätt för två fall av sexuellt ofredande. Men trots att det gått fyra månader sen domen har mannen, som tjänare 754 800 kronor förra året, fortfarande lön från sin arbetsgivare. Då domen överklagats vill sjukhuset avvakta och se hovrättens bedömning innan man tar ett beslut. 

Läkaren: Det handlar om normal tjänsteutövning

Läkaren har hela tiden nekat till brottet. Han menar att det handlat om normal tjänsteutövning och att kvinnorna missförstått situationen. Ett av åklagarens starkaste kort är att de två kvinnorna kom med anklagelserna helt utan varandras kännedom.

Mannen har fått sin läkarlegitimation tillfälligt återkallad av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!