Polisen kom med både helikopter och hundar – men "inbrottstjuvarna" var en släkting som kommit hem sent på natten.
Polisen kom med både helikopter och hundar – men "inbrottstjuvarna" var en släkting som kommit hem sent på natten. - Foto: Scanpix/Montage

Vilken galen natt för polisen i Haninge

Natten till fredagen var ett arbetspass som polisen i Haninge sent kommer att glömma. Två misstänkta brott resulterade i ett stort polispådrag med helikoptrar och polishundar – helt i onödan.


Stor spridning på Facebook

Haningepolisen lade upp ett inlägg på sin Facebooksida där man redogjorde för nattens händelser. Inlägget fick snabbt stor spridning och i skrivande stund har det över 5 000 likes.

HANINGE. Det såg ut att bli en relativt lugn natt för de poliser som arbetade under nattskiftet på Haningepolisen – men vid tretiden förändrades allt.

Först ringde en man in och förklarade att tjuvar brutit sig in i hans villa. Eftersom polisen precis avslutat en insats alldeles i närheten med helikopter, hundförare och flera polisbilar bestämde man sig för att åka direkt till bostaden.

– Vi hade tillgång till både hundförare och helikopter vid tillfället, så det var bara att åka, säger kommissarie Pär Lundqvist, till Nyheter24.

"Kan bara skratta åt det"

Bara några minuter senare stormade de tiotals poliserna in på gården och polishelikoptern hovrade ovanför taket. Men de möttes inte av några inbrottstjuvar, utan snarare en generad husägare som förklarade att larmet inte stämde. Det han uppfattat som inbrottstjuvar var i själva verket en släkting som kommit hem mitt i natten.

– Man kan ju bara skratta gott åt det, det var ett missförstånd, säger Lundqvist.

Men den märkliga kvällen tog inte slut där. Bara en kort tid efter den actionfilmsliknande händelsen fick polisen in ytterligare två, något udda larm.

En man ringde och sa att han var förföljd

 En man ringde och tipsade om en misstänkt rattfyllerist som han tyckte körde "konstigt och vingligt". Sedan ringde en annan man in med darr på rösten och berättade att en bil förföljt honom en längre tid. När polisen kom till platsen och stoppade den "vingliga" bilen visade det sig att föraren var nykter och att han var lättad över att polisen äntligen kommit.

De båda männen hade ringt polisen samtidigt och anmält varandra. 

– En lite udda händelse. Normalt sett märker man sådant här redan på ledningscentralen när två parter ringer in. Men den här gången gick något fel. Det var två speciella jobb som blev lite roliga, säger Lundqvist.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!