24-åringen har erkänt att han rövat bort Anna.
1 av 5
24-åringen har erkänt att han rövat bort Anna.
Anna var på väg från sitt hem (gul markör) till skolan (blå markör längst ner). Men någonting hände på vägen. Hon hittades senare på natten vid den mittersta blåa markören.
2 av 5
Anna var på väg från sitt hem (gul markör) till skolan (blå markör längst ner). Men någonting hände på vägen. Hon hittades senare på natten vid den mittersta blåa markören. - Foto: FAKSIMIL FRÅN ENIRO.SE
Hundratals frivilliga deltog i sökningen.
3 av 5
Hundratals frivilliga deltog i sökningen. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Vid tretiden natten mot fredagen hittades Anna.
4 av 5
Vid tretiden natten mot fredagen hittades Anna. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Då var hon tillsammans med den 24-årige mannen.
5 av 5
Då var hon tillsammans med den 24-årige mannen. - Foto: SCANPIX SWEDEN

24-åringen efterlyste Anna – samtidigt som han höll henne inlåst

När nioåriga Anna försvann i Göteborg i torsdags engagerade sig tiotusentals människor på nätet. En av dem var den 24-årige mannen som erkänt att han fört bort henne.


Händelseförloppet

7.50. Anna lämnar hemmet och går mot Sårsskolan. På vägen cyklar hennes storasyster förbi henne.

08.00. Skolan börjar. Lektioner fram till 10.40.

11.00. Anna skulle ha åkt buss med sina klasskamrater till gymnastiklektionen som ligger i lokaler längre bort.

14.20. Skoldagen slutar.

16.00. Annas pappa ringer polisen och anmäler henne försvunnen.

17.10 Jourhavande polischef omrubricerar händelsen till en så ­kallad särskild händelse, vilket betyder att alla polisens resurser är tillgängliga i sökandet.

17.30 Missing people kontaktas av Annas föräldrar.

19.00 Skallgång inleds.

02.50 Anna hittas på Skårsgatan, bara några hundra meter från skolan. En 24-årig man försöker dölja henne under stora kläder.

GÖTEBORG. I torsdags försvann nioåriga Anna när hon var på väg till skolan i Skår i Göteborg. Hennes föräldrar tog på eftermiddagen kontakt med organisationen Missing people vars Facebookefterlysning fick tiotusentals likes.

En av dem som delade efterlysningen var, enligt Aftonbladet, den 24-årige mannen som polisen tror kidnappade henne. Klockan 00.30 delade han efterlysningen. Då var redan över 500 frivilliga ute och letade efter Anna. Och bara timmar senare, vid tretiden på natten, hittades hon – tillsammans med 24-åringen som då försökte dölja henne under stora kläder.

– Jag har inte gjort något, sa han när de konfronterade honom.

Polisen tror att mannen klickat på dela-knappen samtidigt som han höll Anna inlåst i en källare. Sedan begav han sig ut i mörkret och blev ertappad. Nu har hans dator beslagtagits för närmare undersökning och Facebooksidan har stängts ner.

Har erkänt att han rövat bort Anna

24-åringen har i förhör erkänt att han rövat bort Anna och han begärdes häktad under söndagen. Hans vänner beskriver honom som "naiv och barnslig", men ingen av de Nyheter24 har pratat med kan tänka sig att han är skyldig för brottet.

– Inte på tusen år. Han kan vara lite dum i huvudet och göra galna saker, men han är inte farlig, säger en av mannens vänner till Nyheter24.

Efter försvinnandet har Annas skola fått hård kritik av föräldrar som ställer sig frågande till varför ingen på skolan märkte att Anna var borta. Det tog över sju timmar innan hennes föräldrar insåg att hon inte varit i skolan. Polisen tror att hon varit i 24-åringens våld under hela dagen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.