OBS! Kniven på bilden är inte mordvapnet utan bilden är endast avsedd som illustration.
1 av 2
OBS! Kniven på bilden är inte mordvapnet utan bilden är endast avsedd som illustration. - Foto: Scanpix/Montage
Målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz.
2 av 2
Målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz. - Foto: Dan Hansson/Scanpix

21-åring högg ihjäl sin fru efter våldtäkten

21-åringen misstänks ha våldtagit sin hustru brutalt i flera timmar. När hon lämnade honom ska han ha huggit ihjäl henne.


"Liknar mordet på Pela"

Enligt Elisabeth Massi Fritz har fallet likheter med det hedersrelaterade mordet på 19-åriga Pela Atroshi 1999. Pela mördades när familjen var på besök i Irak. Hennes två bröder dömdes senare till livstids fängelse för mordet.

STOCKHOLM. En 21-årig man åtalas för mord, grov våldtäkt, misshandel samt olaga hot. Mannen erkänner enligt Aftonbladet att han mördat sin fru, men förnekar våldtäkt.

I augusti i år misstänks han ha tejpat fast kvinnans händer och fötter samt mun och huvud innan han våldtog henne i flera timmar samtidigt som han höll en kniv mot hennes hals. Under övergreppet ska han även ha hotat att skära sönder henne i småbitar.

Gömde sig hos systern

Efter våldtäkten bestämde sig kvinnan enligt Aftonbladet för att lämna mannen och tog kontakt med en kvinnojour för att få hjälp. Två dagar senare, bara timmar innan hon skulle få skyddat boende, hittades hon mördad med knivhugg i halsen. 

– Mannen besökte kvinnan som vistades i moderns bostad, han försökte få henne att följa med hem. Hon vägrade. Då utsatte han henne för våld och hämtade en kniv. En syster till kvinnan försökte förhindra det hela, hon misshandlades och knivhotades, säger målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz till Aftonbladet.

Kvinnan fick halsen uppskuren 

Åklagaren Anna Svedin hävdar att mycket tyder på att mordet är hedersrelaterat. Både mannen och kvinnan kommer från Afghanistan och en kort tid efter bröllopet misstänks mannen ha begränsat kvinnans vardag kraftigt. Hon utsattes för upprepat våld och hot av mannen som var mycket svartsjuk.

När polisen kom till platsen hittade de kvinnan som hade fått halsen uppskuren i en blodpöl i köket. Rättegången inleds den 5 december.

/
/
/
tal
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Borlänge: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar uppges ha kolliderat vid Domnarvsrondellen i Borlängen", skriver polisen på sin hemsida.

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.