Mordet fick stor uppmärksamhet och flera grannar lade blommor utanför porten.
1 av 2
Mordet fick stor uppmärksamhet och flera grannar lade blommor utanför porten. - Foto: Scanpix
31-åringen bodde i lägenheten under 13-åringens.
2 av 2
31-åringen bodde i lägenheten under 13-åringens. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Han dödade 13-åringen med flera hammarslag mot huvudet

Skrammel och musik från den 13-åriga flickans lägenhet blev för mycket för 31-åringen. Med en hammare i handen gick han upp till flickan och slog ner henne med besinningslöst våld.


Motivet: Oljud

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska 31-åringen under en längre tid ha stört sig på oljud från flickans lägenhet. Några veckor före mordet satte någon upp en lapp i trapphuset med uppmaningen "Stampa inte i golvet". Efter en misslyckad konstnärskarriär ska mannen ha isolerat sig själv från omvärlden och haft "problem med ilska och mänskliga irritanter".

TÄBY. Den 31-årige konstnären som suttit häktad för mordet på den 13-åriga flickan i Täby åtalades under tisdagen. Det var på eftermiddagen den 1 september som polis larmades till en lägenhet i Täby där flickan hittades brutalt mördad.

Enligt åtalet gick 31-åringen upp till flickans lägenhet och slog henne i huvudet med en hammare upprepade gånger. När flickan föll till golvet och blödde rikligt ska mannen ha suttit sig över henne och hållit för hennes näsa och mun. Enligt åtalet dog flickan av antingen stor blodförlust eller kvävning.

Kan inte dömas till fängelse

Samtidigt som polispatrullen anlände till lägenhet drabbades 31-åringen av panik och hoppade ut genom fönstret. Han fick allvarliga skador och vårdades under en längre tid på sjukhus. Även mannens yngre bror greps men släppte sedan.

31-åringen lider, enligt en rättspsykiatrisk undersökning, av en allvarlig psykisk störning och kan inte dömas till fängelse. Han har tidigare erkänt att han attackerat 13-åringen, men han förnekar att han haft uppsåt att döda henne.

/
/
tal
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.