Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tonåringar tänkte skära halsen av polis

Under flera månader hotades polisen och hans familj.
1 av 2

Under flera månader hotades polisen och hans familj.

SCANPIX

Men det var inte förrän kvinnorna skickade inävlor till hans hus som de greps.
2 av 2

Men det var inte förrän kvinnorna skickade inävlor till hans hus som de greps.

SCANPIX

Nyheter | 12/12/2012 16:45

Kvinnorna dödshotade och skickade djurinälvor till en polisman och hans familj. Under rättegången framkom det att polisen chockats svårt: "Jag ser inget slut på detta".

LULEÅ. Nyheter24 har tidigare skrivit om de två kvinnor, 18 och 19 år gamla, som började förfölja en polis och till slut gick så långt att de även hotade hans familj.

Det var under stadsfestivalen Piteå dansar och ler som polisen gjorde ett ingripande mot de två kvinnorna. Men istället för att låta det vara ville tonåringarna hämnas och valde ut en enskild polis.

Då började mardrömmen.

Enligt åtalet ska kvinnorna ha börjat följa efter polisen och utsatt honom för olika typer av practical jokes. De ska även ha klottrat förolämpningar på polishuset. Men det gick hela tiden ett steg längre.

Under rättegången som nu har avslutats framkom det att kvinnorna körde förbi polismannens hus 15-20 gånger om dagen. Något de fortsatte med trots att de fick kontaktförbud mot mannen och hans familj, skriver Piteå-Tidningen.

Skickade inävlor

Enligt åklagaren i fallet ska det sedan ha gått så långt att kvinnorna skickade dödshot till polisen, men också till hans sambo och deras barn. Även hundratals samtal ska ha ringts till familjen.

Men kvinnorna greps dock först efter att de skickat djurinälvor till polismannen.

– Jag ser inget slut på detta om de inte får hjälp. Det här är en sjukdom. Allt är som en film, en jävla fantasivärld. Det är ingen människa som har skrivit de här breven, sa polismannen i rätten, enligt Piteå-Tidningen.

19-åringen har erkänt allting men 18-åringen hävdar att hon inte har haft något med det hela att göra efter att de fick kontaktförbudet.

Men när 19-åringen fick frågan hur långt hon trodde att sin vän kunde gå svarade hon att 18-åringen både pratat arsenik och cyanid. 18-åringen ska även berättat om att hon tänkt på att skära halsen av polisen.

Åklagaren yrkade på långa fängelstraff för kvinnorna. Innan domen fastslås kommer de först att genomgå en stor rättpsykiatrisk undersökning, skriver Piteå-Tidningen.