Enligt åtalet dog Mikael av kvävning sedan han andats in näsblod.
1 av 3
Enligt åtalet dog Mikael av kvävning sedan han andats in näsblod. - Foto: Foto: Privat
Vid det här ångkraftverket dumpades Mikael efter mordet.
2 av 3
Vid det här ångkraftverket dumpades Mikael efter mordet. - Foto: FAKSIMIL FRÅN HITTA.SE
Kraftverket ligger avskilt och enligt åtalet försökte den 42-årige mannen gömma Mikael.
3 av 3
Kraftverket ligger avskilt och enligt åtalet försökte den 42-årige mannen gömma Mikael. - Foto: FAKSIMIL FRÅN ENIRO.SE

42-åring åtalas för att ha slagit ihjäl Mikael

En 42-årig man misstänks för mord på 44-årige Mikael i Västerås. Enligt åtalet rev 42-åringen ner tapeter och eldade upp en soffa för att förstöra bevis.


Detta har hänt

Vid sjutiden på söndagsmorgonen den 23 september hittades Mikael, 44, mördad intill en byggnad vid det gamla ångkraftverket i Västerås. Två dagar senare greps och anhölls en 42-årig man misstänkt för mordet.

Den 42-årige mannen har tidigare straffats för flera våldsbrott. Enligt åtalet har mannen en antisocial personlighetsstörning och han har tidigare dömts till rättspsykiatrisk vård. Hösten 2011 skrevs han ut från rättspsykiatrin trots att han bara månader tidigare hade bedömts som farlig.

VÄSTERÅS. Den 23 september hittades 44-årige Mikael ihjälslagen vid ett ångkraftverk i Västerås. Nu åtalas en 42-årig man misstänkt för att ha dödat Mikael.

Enligt åtalet dödades Mikael i 42-åringens sommartorp som ligger avskilt någon mil utanför Västerås. Obduktionen visar att Mikael avlidit efter brutalt yttre våld av sparkar och slag. Våldet orsakade hjärnskador och blödningar och den direkta dödsorsaken uppges vara kvävning efter att ha andats in blod. 

Dumpad vid kraftverket

Därefter ska 42-åringen ha burit in Mikaels kropp i bagageluckan på sin bil och kört till ångkraftverket för att dumpa honom.

Åklagaren väljer att i första hand åtala mannen för mord och i andra hand för grov misshandel och grovt vållande till annans död. I bevisningen finns spår från 42-åringens sommartorp.

Han ska bland annat ha försökt städa upp blodspår genom att riva ner tapeter, måla om samt flytta ut och elda upp den soffa Mikael befunnit sig i under kvällen. 

Mannen åtalas för flera brott

Mikael hade varit ute på stan och spelat bowling med sina arbetskompisar den 21 september. Men i stället för att gå hem som de andra stannade han kvar för att dricka en öl på en närliggande pizzeria. Där träffade han enligt utredningen den 42-årige mannen som bjöd hem honom till sin bostad.

– Mikael var en lugn, tillbakadragen och genomsnäll person. Det finns ingen möjlighet i världen att han skulle ha haft några fiender, sa hans bror till Nyheter24 efter mordet.

42-åringen åtalas även för brott mot griftefriden och bilstöld. 

/
/
tal
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!