Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här mördades 13-åringen – för att hon lyssnade på musik

Med en hammare gick mannen upp till flickan och slog ihjäl henne med flera slag i huvudet.
1 av 3

Med en hammare gick mannen upp till flickan och slog ihjäl henne med flera slag i huvudet.

Polisen

Blommor utanför flickans port.
2 av 3

Blommor utanför flickans port.

Scanpix

Flickan bodde i lägenheten ovanför och 31-åringen hade under en lång tid stört sig på ljud från hennes lägenhet.
3 av 3

Flickan bodde i lägenheten ovanför och 31-åringen hade under en lång tid stört sig på ljud från hennes lägenhet.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Nyheter | 12/12/2012 17:48

Under onsdagen inleddes rättegången mot den 31-årige man som misstänks ha mördat en 13-årig flicka i Täby.

TÄBY. Klädd i en svart tröja kom den 31-årige mannen in i Attunda tingsrätt. 13-åringens familj grät under långa stunder, men gärningsmannen rörde inte en min under hela rättsprocessen.

Musik och dunsar från lägenheten ovanför hade under en lång tid gjort den 31-årige grannen fullkomligt rasande.

I polisförhör berättar han hur han länge planerade att gå upp till lägenheten och mörda personen som orsakade oljuden han kände sig "illamående" av. Han uppger att han handlat verktyg för att först slå ihjäl personen och sedan stycka dennes kropp i sex delar.

– Då var jag bara ett steg på vägen, säger han. Det var ljudet som störde mig. Det var ljudet från lägenheten som hatet riktade sig mot inte personerna som bodde där, säger han i förhör.

Ville se om han var "kapabel att döda någon"

Den 1 september sprang han upp till lägenheten och knackade på med en hammare i handen. I förhör förklarar han att han var ute efter flickans moder. Men när 13-åringen öppnade dörren kände  han sig "tvungen" att fullfölja planen för att se om han var "kapabel att döda någon".

Han slog flickan med flera slag innan han ströp henne. I förhör berättar han att det kändes som att han var utanför sin egen kropp.

– Det kändes som en vardagssyssla, liknande som att städa eller laga mat. Jag kände ingen tillfredsställelse när jag var klar, bara att det var över. När ilskan kommer över mig så kan jag inte styra över den, säger han.

Tvingade brodern att hjälpa till

Efter mordet sprang han ner till sin bror och skrek:

– You have to help me. There is nothing you can do about it now.

Brodern drabbades av panik men hjälpte ändå till att bära ner kroppen till brödernas lägenhet. Han berättar att flickan hade två synliga jack i pannan efter hammarslagen. 

31-åringen erkänner mord enligt sin advokat, men kan inte dömas till fängelse eftersom han har allvarlig psykisk störning.