Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna gripen – hade 1,3 kilo kokain i brösten

Fotografier på kokainimplantaten som hittades i kvinnans bröst.

Fotografier på kokainimplantaten som hittades i kvinnans bröst.

Spansk polis

Nyheter | 12/12/2012 20:32

En 33-årig kvinna som flög från Colombia till Barcelona har gripits misstänkt för att ha smugglat 1,3 kilo kokain – i brösten.

BARCELONA. När kvinnan, som är panamansk medborgare, gick förbi tullpersonalen fattade de misstankar. Hon togs därför in för närmare granskning där personalen upptäckte färska ärr och ett blodigt bandage runt brösten.

33-åringen hävdade att hon nyligen genomgått en bröstoperation och fått implantat inopererade. Det stämde visserligen, men när hon fördes till ett sjukhus för att avlägsna implantaten visade de sig innehålla kokain – inte silikon.

Kan ha räddat kvinnans liv

Kvinnan greps därefter misstänkt för narkotikasmuggling. Gatuvärdet för kokainet uppskattas till närmare en miljon kronor. Enligt polisen kan ingreppet ha räddat kvinnans liv då en sådan stor mängd kokain inuti kroppen är direkt livsfarligt.

– Hon var i ett mycket dåligt skick när hon anlände. Hon sa att hon inte kände någon smärta men såren såg väldigt dåliga ut, säger en polis enligt The Telegraph.

Uppdatering: Tidigare skrev Nyheter24 att det rörde sig om fyra kilo kokain, den uppgiften är felaktig. Det var i själva verket 1,3 kilo kokain.