Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna knivhotade polis – skyller på "poesi"

Kvinnan nekar till brott och säger att allt var ett konstprojekt.

Kvinnan nekar till brott och säger att allt var ett konstprojekt.

JANERIK HENRIKSSON/Scanpix

Nyheter | 12/12/2012 22:10

Med två knivar gick kvinnan emot flera personer och hotade dem. Under rättegången förklarade hon att hon är estradpoet och att händelsen var poesi.

ARBRÅ. Det var i juli 2011 som kvinnan gick ut på en gata i Arbrå i Hälsingland beväpnad med två knivar i vardera hand. 

Hon skrek på de förbipasserande människorna och sprang även efter dem och högg med knivarna i luften. När polisen kom till platsen gick hon till attack och en polisman tvingades hoppa undan för att inte bli knivhuggen.

Efter att ha använt pepparsprej och batonger lyckades polisen gripa kvinnan. Hon åtalades för olaga hot, försök till våld mot tjänsteman samt hot mot tjänsteman.

Döms för flera brott

Under rättegången nekade kvinnan till brott och förklarade att hon var en "estradpoet" som ville iscensätta en poesiscen mot våld, ondska och brottslighet i världen. Enligt tidningen Hela Hälsingland valde dock tingsrätten åklagarens linje och dömer henne till rättspsykiatrisk vård.

Kvinnan har berättat att hon hade en psykos vid brottstillfället. Två av de hotade personerna har begärt skadestånd på 7 000 kronor var.