Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisman våldtog och misshandlade kvinna med karateslag

Nu åtalas en polis misstänkt för misshandel och våldtäkt.

Nu åtalas en polis misstänkt för misshandel och våldtäkt.

JANERIK HENRIKSSON / Bertil Enevåg Ericson / SCANPIX

Nyheter | 19/12/2012 12:38

Polismannen är misstänkt för att ha slagit en kvinna flera gånger och tvingat henne till sex. Nu väljer chefsåklagare Bengt Landahl att gå vidare med fallet och åtalar mannen.

GÖTEBORG. Mardrömmen ska ha börjat redan i somras. Enligt åtalet ska den 57-årige polismannen ha tvingat kvinnan till att ha sex med honom i hans bostad. 

I åtalet skriver Bengt Landahl, chefsåklagare vid Riksenheten för polismål, att polismannen "med våld tvingat målsäganden till ett analt samlag. Handlingen har orsakat henne stor smärta och blödning i ändtarmen."

Efter sommaren fortsatte övergreppen.

Under hösten ska polisen vid upprepade tillfällen ha misshandlat kvinnan. Enligt åtalet ska han först ha slagit henne med en öppen hand i ansiktet vilket ledde till att kvinnan ansikte svullnade.

Slog kvinnan med ett karateslag

Dagen efter den händelsen fortsatte misshandeln när polisen slog kvinnan på armen med ett karateslag. Polismannen ska även slagit och knuffat henne så hårt att hon ska ha fallit ned från en stol hon satt på.

Det ledde till bland annat stora blåmärken. I åtalet som lämnades in under onsdagen skriver Bengt Landahl:

"Den 19 oktober har han med öppen hand tilldelat henne ett hårt smärtande slag på vänster kind med svullnad och hudmissfärgning som följd, den 20 oktober har han tilldelat henne ett hårt slag med handens undersida (så kallat karateslag) på vänster överarm med smärta och hudmissfärgning som följd och den 21 oktober har han utdelat slag eller knuff mot hennes vänstra sida så hårt att hon från den stol hon satt på föll i golvet, varvid smärta och hudmissfärgningar uppkom på det högra benet, vänstra låret och bålen." 

Polismannen, som tidigare häktats misstänkt för misshandel och våldtäkt, åtalas nu vid Göteborgs tingsrätt. Han har i förhör erkänt vissa omständigheter men förnekar brott.