Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis ringde hotfullt samtal till 12-åring – fallet läggs ner

Lektionen avbröts av en polis som ringde och hotade en 12-årig flicka.

Lektionen avbröts av en polis som ringde och hotade en 12-årig flicka.

Scanpix

Nyheter | 19/12/2012 17:30

Mitt under lektionstid fick den 12-åriga flickan ett hotfullt samtal från polisen som sa att hon var tvungen att lämna ut sin pappas telefonnummer. Nu läggs anmälan mot polisen ner.

JÖNKÖPING.

"Om du inte lämnar ut din pappas telefonnummer så måste jag efterlysa honom".

Så sa den polisman som ringde en 12-årig flicka i Jönköping mitt under lektionstid den 6 december. Flickans lärare chockerades av polisens agerande och hennes mamma anmälde polismannen för tjänstefel. Nu har åklagaren bestämt sig för att lägga ner anmälan och inte inleda någon förundersökning.

– Samma dag som jag fick en kopia på min anmälan fick jag ett brev från en åklagare i Malmö där det stod att man lägger ner fallet eftersom man inte anser att något brott har begåtts, säger flickans mamma till Jnytt.

Jönköpingspolisen ska tittade närmare på fallet

Polisens internutredning har kommit fram till att polismannen inte gjorde något fel när han ringde upp den 12-åriga flickan. Nu har fallet avslutats men skickats tillbaka till polismyndigheten i Jönköping som eventuellt kan vidta arbetsrättsliga åtgärder.

– Det ligger på vårt bord nu. Nu kommer länspolischefen att titta vidare på det, något som görs i alla ärenden som kommer tillbaka till oss, säger Ove Eriksson som handlägger ärendet, till Jnytt.

Mamman: Polisens uppgifter stämmer inte

Elias Hammarlund vid Jönköpingspolisen har tidigare berättat för Nyheter24 att polisen sökt efter pappan i flera dagar och var i behov av att hitta honom snabbt  på grund av en utgående tidsfrist i en förundersökning. 

Flickans mamma har skickat in en överprövning för att få fallet testat på nytt.  I överprövningen finns ett bifogat dokument med pappans kallelse som enligt mamman bevisar att det inte alls var så brådskande att få tag på pappan som polisen hävdar att det var.