Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Årets tio knäppaste 911-samtal

- 29/12/2012, 17:27 -
"Hjälp! En sköldpadda ska hoppa ut i trafiken!".

"Hjälp! En sköldpadda ska hoppa ut i trafiken!".

Sköldpaddor i trafiken, suspekta ekorrar och aggressiva ankor. Här är polisens egen lista över de konstigaste larmsamtalen 2012.

ONTARIO. Larmsamtalen till 911 – Nordamerikas motsvarighet till 112 – är ofta livsviktiga. Men det finns tillfällen då personen som ringt in kanske borde ha tänkt till innan han eller hon slog numret. 

I samband med att 2012 går mot sitt slut har polisen i Chatham-Kent i Ontario passat på att lista de knäppaste larmsamtalen under året. Här är hela listan som hämtats från Toronto Sun.

10.
En man ringde 911 för att anmäla att två kvinnor saboterat hans bil. När polisen kom till platsen konstaterade de att bajset på vindrutan kom från fåglar – inte kvinnor.

9. 
En man larmade polisen efter att han, enligt egen utsago, blivit påkörd av en bil. Senare erkände han dock att han inte alls blivit påkörd utan bara snavat över en dragkrok som satt på en parkerad bil.

8.
En misstänksam man krävde att polisen skulle komma och ta hand om en ekorre som letat sig upp på hans veranda och vägrade gå därifrån.

7.
"Det ligger en stor sköldpadda här på gatan och det ser ut som att den ska hoppa ut i trafiken".

6.
En kvinna ringde 911 och sa att hon blivit hotad av sin granne. Anledningen till hotet? Kvinnan skulle vattna blommorna och råkade spilla vatten som rann ner till grannens balkong och träffade en hund.

5.
En 13-årig flicka vill ha polisens hjälp efter att hennes mamma vägrat låta henne tvätta sina egna kläder. 

4.
En man ringde in till polisen för att anmäla en radiostation som förutspått "lätt snöfall" när det i själva verket var "full snöstorm".

3.
En kvinna ville att polisen skulle skälla ut hennes knarklangare för att han hade spetsat hennes crack vilket gjorde att hon "hallucinerade och hörde röster".

2.
"Hjälp! Jag har blivit attackerade av en anka och nu simmar den runt i en damm och stirrar på mig!". Polisen kom och noterade att kvinnan inte var skadad. De lyckades dock aldrig gripa ankan.

1. 
Polis kallades till ett hus i Ontario efter ett stort familjegräl. Orsaken till bråket var att den 20-årige sonen vägrade att borsta tänderna vilket gjorde fadern ursinnig. Efter en stunds medling lyckades polisen övertala sonen att borsta sina tänder.