Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen: Erkänn era brott nu – innan jorden går under

Inlägget på polisens Facebooksida har fått över 27 000 likes.
1 av 3

Inlägget på polisens Facebooksida har fått över 27 000 likes.

Det är polisen Scott Goodwin som ligger bakom Växjö- och Alvestapolisens Facebooksuccé.
2 av 3

Det är polisen Scott Goodwin som ligger bakom Växjö- och Alvestapolisens Facebooksuccé.

ulrika@gobananas.se

Torsdagens inlägg har delats över 2 800 gånger.
3 av 3

Torsdagens inlägg har delats över 2 800 gånger.

Nyheter | 20/12/2012 17:24

Under fredagen, den 21 december, spås jorden gå under. Nu vädjar polisen till alla brottslingar där ute: "Passa på att komma till oss i dag om du vill erkänna några brott".

VÄXJÖ. Enligt vissa tolkningar av Mayakalendern blir 21 december 2012 världens undergång. De allra flesta tar den påstådda apokalypsen med ro, men tusentals människor har flytt till det serbiska berget Rtanj för att söka skydd och stearinljusförsäljningen har ökat i både Kina och Ryssland.

Vänder sig till alla typer av brottslingar

Nu går polisen, något skämtsamt, ut och uppmanar alla brottslingar där ute att bekänna sina brott innan det är för sent.

"Enligt Mayakalender kommer världen att gå under den 21 december 2012. Det vill säga imorgon. Passa på att komma till oss idag om du vill erkänna några brott. Vi har flera rån, misshandlar, inbrott och till och med några gamla mord som är ouppklarade", skriver polismannen Scott Goodwin på Växjö- och Alvestapolisens Facebooksida.

Bjuder på en sista måltid

Facebookinlägget har i skrivande stund över 27 000 likes och 2 800 delningar, men några erkännanden har det ännu inte blivit enligt Växjöpolisen. Skulle några tjuvar vilja lätta sina hjärtan kan de räkna med en stor domedagsbuffé.

"Vad har du att förlora? Om du blir anhållen kan vi bjuda på en "End of the world buffét", skriver Scott.

När Nyheter24 ringer upp Scott berättar han att det dessvärre inte kommit in några erkännanden.

– Inte till mig personligen i alla fall. Jag hade inte tänkt att det skulle bli så uppmärksammat. Det var bara ett lättsamt och roligt inlägg innan jul, säger han.