Den berusade polismannen dömdes för misshandel och får nu även sparken.
Den berusade polismannen dömdes för misshandel och får nu även sparken. - Foto: Scanpix (Montage)

Berusad polisman onanihånade kollega och misshandlade supporter

En supporterpolis har dömts för att ha misshandlat en supporter i samband med ett bråk i centrala Stockholm. Polisen ska även ha varit berusad vid tillfället.


Det här ska han ha sagt:

Den dömda mannen ska bland annat ha sagt saker som "släpp honom säger jag", "vad håller du på med?!", "du är en jävla idiot" och "han är min ul" (uppgiftslämnare) till de båda polismännen i samband med att de grep två bråkiga supporters.

Senare ska han även ha ropat "gå hem och runka din jävel" till en av polismännen.

STOCKHOLM. En 54-årig supporterpolis har dömts för misshandel efter att ha slagit ner en man vid T-centralens tunnelbanestation. Han ska även ha sagt åt en annan polisman att "gå hem och runka din jävel". 

Polisen, som inte var i tjänst den kvällen, ska ha varit berusad vid tillfället och det är delvis därför som han får sparken, skriver Rikspolisstyrelsen Personalansvarsnämnd i sitt beslut.

Bråk uppstod

Det var efter att ett bråk mellan två olika supportergrupper uppstått som två personer fick omhändertas av polis. Den dömda polismannen var själv inte i tjänst den kvällen men träffade ändå sina kollegor på stan i samband med att två supporters greps. 

Den dömda supporterpolisen ska då ha sagt åt en av polismännen att "gå och runka". Han ska även sagt att en av dem var "en jävla idiot".

Slog med knynäven

Men polismannens mindre lyckade kväll slutade inte där. Senare på kvällen påträffades han vid T-centralen där han ska ha slagit en man med knytnäven i ansiktet samt slagit honom med ett okänt 10-20 centimeter stort föremål, troligtvis ett par nycklar. 

Den dömda mannen ska även ha kallat den misshandlade mannens mamma för hora samt att "hon är misslyckad". Detta ska enligt domen gjort målsäganden mycket ledsen.

Supporterpolisen dömdes för misshandeln och får nu även sparken på grund av domen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.